其實呢間小店都幾吊腳,半山屋蘭士里唔係果區嘅人可能聽都未聽過,揸車去都還可以嘅。店外係倔頭路,門口都可以泊車。今晚一行兩人坐底之後店員非常殷勤招待介紹食物,之外還介紹埋下午餐單有多款set lunch 及 假日有brunch,請倒咁嘅伙記老細有福。店員仲攞咗兩塊唔同重量扒俾我地選擇非常貼心,我地選了M5西冷扒520g 、薯蓉湯、青口、side disc 蘑菇、蘆筍,都係大路嘢。先上湯第一啖⋯Wa⋯廚師好重手下禾,飲多兩啖已經搞唔掂,應該意外嚟嘅啫⋯⋯嚇我唔到嘅。再上青口⋯Wow⋯唔係意外禾,係堅重手禾,鹹倒呢⋯⋯再嚟主角牛扒⋯應該0k啦⋯牛扒控制生熟啫唔駛太多調味⋯⋯牛扒質素係高嘅冇問題,可惜俾個[鹹]字淹沒了一塊M5西冷扒駛唔駛咁重手呀,鹽放碟邊咪得咯,真係失敗中嘅失敗再來兩個side disc 都係難逃一個[鹹]字厄運⋯⋯點解露筍都可以咁鹹㗎⋯從未試過一餐由頭到尾樣樣都咁鹹,鹹到係完全不能夠接受,只可以用重⋯重⋯重手嚟形容,全晚只有杯水唔係鹹。自問自己都食得重味都敵唔過佢,係咪想玩爆我個腎?血壓都當堂高咗!全晩只有一個鹹字,真係唔知係咪我哋唔好彩⋯⋯埋單$1100蚊。其實呢類形小店

先上湯第一啖⋯Wa⋯
再上青口⋯Wow⋯
唔係意外禾,係堅重手禾,鹹倒呢⋯⋯

其實呢類形小店已經唔多,唔想俾D大集團壟斷晒,唔想下次經過又少一間,自己爭氣D啦⋯⋯
[鹹]牛肉
[鹹]蘑菇