2018-04-16
今天特登去黃金商場買電子用品~ 咁近城隍廟!梗係要求番支好籤~不過行行下鴨寮街竟然見到有間小舖 好老實講呢幾個中文字分開睇得明~但夾埋一齊真係冇見過!! 既然老細掛得出呢個咁爆嘅招牌~好我就入去會一會你!(其實係自己老土* 原來喺台灣好普遍)~~入門口嘅時候發現原來老闆好有好有愛心㗎~ 如果有長者咭嘅老人家可以用九蚊嘅優惠價錢~ 點餐廳內指定的美食!!為善不甘後人~ 體貼老人家嘅善舉~實在值得本人妻出一分力振興老闆經濟!!餐牌其實好多元化~ 最招牌當然係食米苔目! 如果唔係我的話,又可以試下韭菜餃或者唔同的小食!由於呢排天氣反覆所以跟餐加咗蜂蜜特飲! 潤下喉一上嘅時候,梗係飲啖湯先~飲完之後發現完全係不得了呀!!湯頭鮮味清甜絕對唔係味精彩以做到,飲曬成碗都唔會口渴~ 貢丸係爆汁㗎嘅!爆汁㗎! 超級好食~ 鴨肉嫩滑~ 而米苔目口感介乎於銀針粉和上海麵之間~ 好味好味韭菜餃脹卜卜~ 而且d餡料超級多! 加埋啲豬骨湯真係好味到爆炸~ 講開又講過我飲曬佢全碗湯蟹肉放到全本都係見到都開心~ 而且足料~鹹淡適中柚子特飲和蘆薈特飲亦非常有誠意
由於呢排天氣反覆所以跟餐加咗蜂蜜特飲! 潤下喉
蟹肉放到全本都係見到都開心~ 而且足料~鹹淡適中