放工後我就同三五知己閒過走去試下川花烤魚,店內木系設計感覺好清新,仲有啲小植物裝飾,一坐低就覺得好有格調。我哋決定挑戰酸菜鱸魚,份量呢,真係令我驚喜,夠哂兩個鐵齒食客嘅份。鱸魚肉滑嫩,酸菜味強烈得嚟又帶啲鮮香,微辣得嚟唔會搶鏡,真係辣得剛剛好👌。加埋啲青瓜同盞滋潤嘅鮮魚湯,啖啖清新爽口,真係好過癮。串燒系列就更加出彩,肉嫩多汁,焦香包圍整個舌尖,炸支竹那咬落去咔吱脆響,滿足感拉滿。配上特色涼拌青瓜,開胃得黎過爽口,係咁濃烈嘅烤香之中提提醒神,啱晒。至於飲品,山楂楊莓特飲和冰鎮酸梅湯就真係涼入心扉,既能解渴又能解膩㗎!整體來講,川花既菜式真係澎拜得滯,味道貨真價實,而家諗返起啲酸菜同烤魚嘅完美結合,真係令人垂涎三尺,過癮!下次再嚟,我一定要挑戰下其他味道,朋友間嘅聚餐,川花烤魚絕對係一個好選擇🍽️!