餐厅: 隨心
资讯:

2018-04-13 75 浏览
住喺东区最正嘅就系揾好野食一d都唔难,高质素小店非常集中,我同老公经常去筲箕湾东大街、鲗鱼涌海光街、滨海街等地方觅食,总会遇到惊喜!随心,我地都帮衬过好几次,次次食都有惊喜味道!次次黎到必食无骨海南鸡饭,基本上个个食客黎呢度都必点,连埋杯鲜味鸡汤,鸡汤唔会好油,饮落好舒服。最正一定系鸡肉,起哂骨,啖啖肉之余,仲皮爽肉嫩。我平时系唔会食鸡皮,一黎怕街食到d鸡拔唔干净鸡毛,二来怕油腻口感,呢度嘅海南鸡系会好食到令我放心食埋鸡皮,仲食得好过瘾😂鸡油饭够香,连伴菜嘅凉拌云耳丝都好爽脆,好好食。另一个亮点系呢个亚参凤梨咕噜肉,卖相已经好吸引,咕噜肉份量唔少,食极都仲有。味道似加左咖喱嘅咕噜肉,比起平时食嘅中式咕噜肉当然更惹味,非常适合拌饭。加埋菠萝酸酸甜甜,仲好开胃添!我地上次食过麦皮虾,非常喜欢,今次想试下其他煮法嘅虾,老公又怕辣,侍应就推介我地试白胡椒虎虾,果然不错!香而不辣,虾又大只,肉又扎实爽口,老公非常满意。百味啫啫芥兰煲,炒得好香,菜都好靓好嫩,无渣。仲试左杯生姜茶,好够姜,微辣,饮完喉咙好舒服。侍应都好nice,见我地食虾食到成碟都系虾壳仲主动帮我地换碟,小店就系有种温暖!

鸡油饭够香,连伴菜嘅凉拌云耳丝都好爽脆,好好食。
随心海南鸡饭(无骨)
随心海南鸡饭(无骨)

亚参凤梨咕噜肉

新加坡白胡椒虎虾(4只)

百味啫啫芥兰
生姜茶