leetszhin
鰂魚涌工廈美食,Pizza夠晒吸引力
leetszhin
2022-05-06
关注
餐廳:AGE Cuisine Express (鰂魚涌)
地址:鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1104B室

刻意去到鰂魚涌嘅工業大廈東達中心搵美食,皆因之前疫情嚴重搵外賣同到會套餐嗰陣search過關於呢間AGE Cuisine Express @agecuisineexpress_taikoo 嘅資料,原來佢哋都開咗接近11年,見到佢哋除咗主打Casual dining experience之外,仲積極發展網上訂餐、外賣🥡、到會服務

平時嘅晚上嚟到,一行入餐廳,佢嘅裝修就仿如帶咗我去意大利街頭嘅感覺🇮🇹,
配上木製嘅枱櫈夠晒別樹一格🪵,加上親切店員嘅熱情款待,成餐飯確實食得幾舒服😌,店員仲介紹餐廳最近新出嘅嘅菜式,所以就叫咗幾款嚟食

✝️蒲燒鰻魚Pizza $166
呢個12吋嘅大pizza喺我最鍾意嘅脆薄pizza🍕,每啖咬落去都有香脆嘅餅皮滋味,餡料有鰻魚、水牛芝士、菲達芝士🧀、翠肉瓜、洋蔥🧅、玉子同紫薑絲,未食已經聞到濃郁嘅pizza香味🤤,
一開八嘅pizza每件都見到有鰻魚粒,拎起一件pizza就有豐富嘅拉絲效果,即叫即整食落仲喺熱辣辣超香脆,鰻魚香確實引人入勝😋

✝️黑椒和牛粒意大利飯 $146
用忌廉汁燴製嘅意大利飯,口感creamy而唔太膩,中間仲帶有陣陣黑椒香😍,
面頭有七八粒骰仔size嘅嫩口和牛粒,一咬肉汁就爆出嚟,和牛嘅濃香真喺夠晒吸引😝

最後叫咗兩個甜品,分別喺意大利朱古力雪糕($40)同意式奶凍配芒果甘露($44)。
朱古力雪糕有三球🍨,朱古力香味都幾重,不過就有少少結冰🤏,仲有唔少水果裝飾🫐;
意式奶凍奶香就唔太出,不過都幾綿滑,配埋芒果醬同西柚肉🥭,喺西式嘅楊枝甘露🤣
赞好
检举