2020-01-18 265 浏览
星期五shopping 后要医肚,周围都排队,最后揾到呢间丸十无人喺外面等(不过入面都坐满晒),就去试一试!由于一个人,好快可以安排入座bar枱,我仲坐正出餐位添😂一个人叫唔到好多嘢食,于是就试下啲丼,平时好少食丼嘅我睇中咗北海丼,因为好似乜都有啲咁😋到上菜时真系心心眼😍😍😍,睇落好新鲜,色泽好靓,加上好肚饿,就快快开餐!如图所见,除咗有四款鱼刺身🐟,仲有海胆、带子、虾🦐,同埋拆咗壳嘅蟹肉碎🦀,仲有鱼子,全部都好新鲜!先试带子,既大件又有口感,鲜甜🥰,唔舍得地慢慢分开食🤭然后我最爱嘅海胆真系鲜甜到一个点👍🏻真系觉得似喺日本食果啲新鲜海胆咁正😍而且比我想像中份量要多,我可以夹到四五旧出嚟🤤几款鱼刺身都系好新鲜,仲有好香鱼油,配埋少少wasabi食,唔洗点豉油都好好味!🐟🦐虾都唔细只,新鲜淡淡肉👍🏻蟹肉鲜甜,不过有啲壳拆得唔够干净,要食得小心啲(小小瘕疵),而鱼子一向唔系我favour,不过呢度呢啲我都食晒🤭🤭值得一提系,啲米饭应该系混咗醋同甜鼓油,就咁无嘢送都好好食呀,见到有网友话啲饭好硬,好彩我呢碗又无咁嘅情况吖🥰见到个餐牌有啲其他贵价既选择,食完呢个北海丼,有信心果啲贵价丼应该会更好
北海丼

见到个餐牌有啲其他贵价既选择,食完呢个北海丼,有信心果啲贵价丼应该会更好食!😋加上有位后生仔侍应服务都几细心,推介呀!
2020-01-17
北海丼