2018-03-09
我個老友記喺外國返嚟 等我呢個地道香港人帶佢食好嘢啦 千挑萬選之下揀咗九重鮮 貪佢夠韓國特色風味 材料新鮮 價錢亦都相宜首爾塔(套餐)$ 398 每位 另加一服務費一坐低就有五小碟韓國特式前菜比我哋享用 最鍾意醃蘿蔔同埋韓式泡菜 夠曬開胃粥底方面我哋揀咗人參雞 夠曬韓國風味餐廳採用咗韓國雞 細細隻 雞腔裏面塞滿咗密密麻麻嘅糯米 紅棗等配料 亦有韓式年糕及沙白 作為粥底配料相信最後個粥底 一定非常鮮甜 萬眾期待九層塔完全遮擋左坐我對面既朋友以上係九層塔每内層嘅食物 有11種唔同嘅海鮮 全部都好新鮮 海水味十足 而且清洗夠乾淨 完全冇沙本人最鍾意聖子皇 大扇貝 味道最為鮮甜除咗有大量海鮮之外 仲有時令蔬菜 例如南瓜粟米 番薯等等 夠曬健康粥底確實非常鮮甜 海鮮嘅精華全部落入粥底之中 在冇味精嘅情況下 一樣夠味最後我哋重點咗個韓式醬油海鮮拼盤 不會太鹹 味道有點偏甜 是韓國正宗的口味
首爾塔(套餐)$ 398 每位 另加一服務費
粥底方面我哋揀咗人參雞 夠曬韓國風味