2018-12-18
同d 朋友諗緊食咩,天氣凍冰冰。最正梗係打邊爐啦~打爐就成日都得,有朋友提議食粥底火鍋行過旺角,見到間阿爺粥膳八鮮鍋,即刻上去試下新野,上到去,裝修企理,坐得舒服,又有卡座,絕對係三五知己傾偈好地方我地叫左個海鮮拼盆,超正海鮮,好新鮮,d鮑魚仲郁嫁~全部好鬼生猛蜆好大隻。好足分量首先侍應會幫我地放左d雞,蝦,蟹落去炒一炒先,香噴噴嘩,呃like一流,點火,好香酒味之後會加個湯,係龍蝦同南瓜做膽既湯,望到d 色都知真材實料,滾一滾d 海鮮,就食得侍應仲會好細心講你知每樣海鮮煮幾耐,等你唔會將d海鮮煮到過老。鮑魚岩岩好,一d都唔un貴妃蚌,無沙,清甜食完個海鮮,就可以另加5樣野打邊爐,紫菜響鈴,一望已經好鬆脆,碌一秒,超正,炸得好乾身本身對豚肉無咩興趣,但朋友叫到就試下啦,點知又幾好食喎, 入口即溶最後重頭戲緊係個粥啦,正到不得了,成晚精華所在,鮮甜,加埋蔥花同菜脯,食完一碗又一碗
蜆好大隻。好足分量
首先侍應會幫我地放左d雞,蝦,蟹落去炒一炒先,香噴噴
嘩,呃like一流,點火,好香酒味
鮑魚岩岩好,一d都唔un
貴妃蚌,無沙,清甜