2017-11-06
起初係order佢地外賣壽司, 覺得味道唔錯, 所以今晚就親身出動現場覓食! 位於坑口村ㄧ間味道出衆刺身店(熊屋)。地方清潔及舒適, 今晚特別介紹係魚刺身~目仁奈, 係餐廳特地由日本空運過嚟, 當然要試ㄧ試! 師父刀法了得, 薄薄ㄧ片,晶瑩通透, 真厲害, 啖啖鮮甜, 再加上專為鮮魚生特設嘅柚子豉油, 更加把鮮甜味帶出來。之後仲將魚骨煲湯鮮甜唔腥又好飲!好嘢陸續有來, 先講三文魚腩壽司及呑拿魚壽司, 厚厚肥美三文魚腩, 咬ㄧ口已經滿怖魚油, 因為係魚腩, 肉質更嫩滑, 呑拿魚壽司賣相了得, 好有心思, 師傅放ㄧ塊金薄在呑拿魚上, 口感ㄧ流,入囗即溶,無得弹! 帶子壽司, 帶子厚肉, 爽口, 而且 sizE並不惹少, 大大粒放在壽司上, 非常吸引。我最愛三文魚子軍艦卷, 粒粒魚子都非常豐滿, 金黃橙色非常新鮮, 毎啖都好有咬口, 每粒魚油都載滿口腔, 滋味非常!炸物必食係炸蝦天婦羅,通常一般都會炸漿太厚, 但呢間就不會, 炸漿 成分啱啱好, 很脆口, 蝦也非常弹牙! 不錯!總括雖然店舖不算大, 但食物質素不錯, 最緊要新鮮! 店舖還有Free delivery服務, 認真窩心, 值得一
好嘢陸續有來,
總括雖然店舖不算大, 但食物質素不錯, 最緊要新鮮! 店舖還有Free delivery服務, 認真窩心, 值得一試。