2019-07-22 172 浏览
之前見倒上網有人介紹呢間既串燒店好似幾正,今晚就拉埋男朋友黎試下😋店員安排左我地坐喺吧檯,可以一路食野睇住師傅燒野食,成餐飯都聞倒串燒既香味🤤鋪內仲有呢塊許願版,好似去左日本既神社咁⛩餐廳用上橙黃色主系既燈光,好柔和。餐廳提供各式各樣既串燒,豬牛雞、海鮮、蔬果類都有齊,仲有佐酒小食同一品料理。日本菜必食玉子燒,玉子燒蛋味香濃,食落濕潤嫩滑,有鰹魚湯既鮮味。燒雞泡魚干,烤得非常乾身,我中意佢口感煙煙韌韌,好好嚼🤣燒大啡菇,師傅用盡哂全舊菇,菇掟都切粒燒埋。大啡菇燒至外層微脆,內層軟身,一咬就爆咩啲汁出黎!師傅無落太多調味,更食得出菇既鮮味🥰黑毛豬露荀卷,黑毛豬肥瘦均勻,露荀爽脆亦剛好中和豬肉既膩。牛脷串!全晚至愛既串燒❤️牛脷食落有彈性內裡軟綿,完全無可挑剔!免治雞肉串,串燒店既另一必食!雞軟骨混入免治雞肉,淡淡肉又有咬口,配埋燒汁好惹味😋鐵板日式和牛漢堡,不愧係和牛,入口即溶,有焦香味,醬汁亦好入味,配菜索哂啲汁👍🏻師傅主張保留食材既鮮味,所以食物唔會太濃味,更品嚐倒食材好高質!

燒雞泡魚干,烤得非常乾身,我中意佢口感煙煙韌韌,好好嚼🤣

黑毛豬露荀卷,黑毛豬肥瘦均勻,露荀爽脆亦剛好中和豬肉既膩。