2020-07-21
一間美國很出名的意式雪糕點,落戶香港尖沙咀, 今天碰巧要去the one,飲同事餐一再一再延期之喜酒,順路經過試番杯打定底。種類繁多而特別,全部新鮮製,如果揀唔到嘅朋友,其實服務員係會免費畀你試食,當然只可以試一啖仔啦!呢招都好絕,當你試咗三四款之後,都唔好意思買番杯🤭佢哋雪糕製作出嚟賣相好特別,唔係平平無奇,直情似一篤篤嘅🤪😉咁!普通嘅唔講, 佢哋有啲都幾得意吓!例如:hazelnut, cappuccino, Teramisu, Snickers, 荔枝、開心果,火龍果,粉紅番石榴,焦糖… 我試過幾款有啲都幾特別,唔可以話好好食,但係亦都唔係難食。最後叫咗三個球,Yogurt(左) +開心果(右) + 朱古力(下) ,因為一球$38, 兩球$55, 三球$65, 究竟我精打細算,定係定係跌落咗價錢陷阱呢🤔雪糕口感有啲黏黏地溶溶地嘅感覺,所以服務員都唔係用一般雪糕羹,食咯你又唔覺得啲雪糕溶喎,反正 唔會一味淨係識得甜,同新鮮生果配合下都幾好味😋 我食緊嗰陣時,後來見到應該有一個senior或者係店長出嚟招呼另外一位客人,佢整嗰三球超巨型,同我杯有些分別,疑似店相剛好出來時,反映下,佢
我食緊嗰陣時,後來見到應該有一個senior或者係店長出嚟招呼另外一位客人,佢整嗰三球超巨型,同我杯有些分別,疑似店相剛好出來時,反映下,佢就真係入去補返一個球比我,係免費。
後記: 食杯雪糕喺山林道畀人抄咗$320 呢杯意式雪糕真係貴咗!🤣🤣
食物賣相=(滿分20) 14
食物味道=(滿分20) 16