2023-02-15
一早約咗朋友食日本嘢,點知加班遲到趕唔切,個腦用到爆咗,又肚餓到腳軟手震,唔理咁多搭亡命小巴去荃灣,食返餐超滿足放題。滿屋日本料理,知名度較高的日式放題,信得過!套餐有四款,價錢 $278- $588,見到有海膽蟹腳,我就揀咗最高級別的 《D極緻》110品 之選擇,非常期待!室內裝修充滿日式風情,卡位寬闊,沿路有自助區,甜品🍮清酒🍶小食、前菜、冷盤、飲品一應俱全。D set 極緻大拖羅x 海膽x 鵝肝 滄海三重奏Extreme all you can eat course坐低先 QR code落單,食物選擇十分豐富,刺身、壽司、天婦羅🍤 而且上菜速度非常快,完全冇漏單,我第一round 已經揀晒最貴的大拖羅、海膽、蟹腳,仲有鮑魚、鵝肝、池魚皇。然後已經沒有然後......非常滿足,我食唔到第二 round了,haha !極緻剌身鮪•極品大拖羅先食極品大拖羅塊塊厚切,高質肥美,入口即溶,最緊要大拖羅非常新鮮,味道鮮甜,油脂豐富!加拿大海膽刺身加拿大海膽入口即溶,一啖放入口品嚐,非常鮮甜,質感綿滑,滿口海膽香味。松葉蟹腳刺身超級有驚喜!本來沒有太大期望,但吃出來竟然有大阪蟹的感覺。松葉蟹腳
D set 極緻
大拖羅x 海膽x 鵝肝 滄海三重奏
極緻剌身
鮪•極品大拖羅
加拿大海膽刺身
松葉蟹腳刺身
超級有驚喜!本來沒有太大期望,但吃出來竟然有大阪蟹的感覺。松葉蟹腳肥美大隻,蟹肉蟹柳完整,長長的一條蟹肉多汁又帶鮮甜味,有少許海水的鹹味,好食過酒店buffet 貨色好多!
Menu 還有很多好吃的東西可以點選:鮪•中拖羅都好正,肉質柔軟,富有魚油脂香。澳洲海膽刺身、池魚皇刺身厚切有彈性,海膽海葡萄大赤蝦味重彈牙。
壽司
海膽軍艦 不能錯過,極品滿口海膽香味。三文魚籽海膽拖羅蓉軍艦、好食到爆燈!
白松露大拖羅壽司裏面的白松露香味,提升了大拖羅的鮮味,香味撲鼻!完美的配搭。
汁煮鮑魚
仲有好味滿分的鮑魚,汁煮得唔錯,食落有咬口,咬落有彈性,鮑魚嫩彈,必食好入味。
最後差唔多截單時候到了,甜品是完美的結局,記得叫埋雪糕,喜歡每人一杯 Haagen Dazs 限量版雪糕,清甜果香甜甜蜜蜜。
總括平時食放題都好少食到咁高質素,所以一定要分享荃灣滿屋竟然有極上大拖羅、蟹腳放題!老公話高質素 book 定位 再食多次海膽。