2011-03-08 62 浏览
婆婆生日,總想一家人開開心心及吃得豪一點,所以我便精心挑選屋企附近既帝玉庭飽嚐一餐鮑參翅肚宴 ,所以總共點了2個套餐,一是魚翅、鮑魚、燕窩套餐,以及魚翅大蝦套餐,酒店級水準的佳餚,當然沒有令婆婆及媽咪失望!! 幸好今次醒目,預早打電話book定位,不用令婆婆及媽咪久等 讚!! 很足料,翅針粗+彈牙,吃完後整個嘴有點黏立立,應該很重骨膠原,好補呀!!!! 媽咪勁like這道菜,我個人則較喜愛甜味燕窩,而這個紅燒燕窩都很香口,味道很夾 鮑角很爽口彈牙,一點都不難咬;而千層腐皮,非常有口感,啖啖腐皮,層次豐富~~~推介 鵝掌很入味及厚肉,好好味!!!! 鮑片”林”左d, 都係鮑角好食d, 彈牙很多 初時食到有蛋黃味,以為是”yam”過蛋黃煎一煎,原來食落係蝦膏,正~~~ 但是甘筍汁的味道就不太出,蝦膏味反而更重;旁邊的米通很爽脆,一點也沒有黏牙 很健康的炒飯,香口而不油膩,啖啖紅糙米 + 片片菜心莖,婆婆最喜愛食,她話回家要試下跟著這些配料炒飯;值得一讚是提子乾這配料,跟這炒飯混在一起的味道,很fresh + yummy!! “話梅粉 + 生果" ,百試不厭,酸酸甜甜,話咁快食晒!! 哈
翅粗 + 彈牙~
紅燒燕窩
蠔皇鮑角扣素千層
富貴鮑扣玉掌
甘筍汁焗大蝦
松子瑤柱紅米炒飯
鮮果拼盤
“話梅粉 + 生果" ,百試不厭,酸酸甜甜,話咁快食晒!! 哈哈

另外,食飯時留意到出面有個outdoor既地方,陽光普照,環境清幽,下次同婆婆過來飲早茶試下坐出面先~~~
戶外位置
2011-03-07
庆祝纪念
生日
戶外位置
翅粗 + 彈牙~
紅燒燕窩
蠔皇鮑角扣素千層