2020-06-28 594 浏览
難得去觀塘,搵下有咩食,一路行一路openrice下,見有台灣野係附近,又幾抵食就去試下。有兩邊入口,入到去收銀位姐姐叫我地去第二邊等位,我地第一個,好彩,因為等位區都幾悶熱下,十分鐘左右有位,都無咩冷氣,叫杯凍飲先,台灣奶茶唔少得。叫左碗細滷肉飯,大腸麵線,鹽酥雞,同埋一份蛋卷(我見佢話個皮台灣空運)麵線—-都幾似喺台灣食嘅味道,份量都OK大腸都入味滷肉飯——-好好食,唔算太肥同埋佢細細粒(比肉燥大粒少少)但咸甜適中,飯係我鍾意食既粒粒分明,下次叫大碗既先得鹽酥雞—-即炸,夠熱,炸得乾身,無咩油,唔錯蛋卷叫咗粟米肉鬆——就冇乜嘢特別個皮都煙韌,包唔實,瑋夾就散開了杯芽珍珠奶茶—-好飲,仲可以選擇少甜少冰走冰都得,我一口氣飲左半杯,珍珠幾香甜水果茶—-百香果味好重,一般貴左少少只係唔夠冷氣食到出哂汗,但值得再黎
麵線—-都幾似喺台灣食嘅味道,份量都OK大腸都入味
鹽酥雞—-即炸,夠熱,炸得乾身,無咩油,唔錯
水果茶—-百香果味好重,一般
貴左少少
只係唔夠冷氣食到出哂汗,但值得再黎