2020-01-08
今次嚟咗呢間專係魚手打烏冬嘅餐廳。呢度嘅環境都唔錯裝修好別緻。而呢間餐廳出名之處係佢啲烏冬係魚肉整嘅。經過一番考慮之後,於是主食就叫咗一個燒安格斯伴魚烏冬同一個西班牙煙熏黑毛豬濃魚湯魚烏冬。我好鍾意佢個噱頭手打魚烏冬,因為好新穎,個口感好彈牙,質感就好似每啖都食緊魚肉咁樣。而兩個主食我比較鍾意黑毛豬多過安格斯,黑毛豬肉質比較有肉質多汁,而且味道不錯,反而安格斯比較乾身,可以加小小肉汁。如果鍾意食豬嘅你可以試吓呢個黑毛豬。小食有避風塘雞翼沙律,呢個雞翼都比較香口,而且炸得好鬆脆。而飲品方面叫咗杯桂圓杞子小菊花茶同埋薄荷朱古力咖啡。兩杯嘅味道都適中,唔會太甜亦都唔會太苦。總括而言: 呢度環境舒適,適合傾計,份量都啱啱好,店員都好Nice,會周不時留意我地,問我地需唔需要加水。
小食有避風塘雞翼沙律,呢個雞翼都比較香口,而且炸得好鬆脆。