2018-08-16
同男朋友嚟觀塘拍拖食飯,知道工業區有個隱世文青後花園餐廳,樓梯一路行上去兩旁掛滿藝術畫,大門旁邊有一幅花草牆,啱曬影相打卡!😍餐廳中間有個沙律吧 ,選擇唔算多,但蔬果都非常新鮮👍🏻墨西哥香辣豬肋骨配芝士焗瘋薯豬肋骨好大份!!😱 我同男朋友一人一個餐,最後都係食唔曬 !調味酸酸辣辣、非常惹味😋 豬肋骨成條都好多肉,肉質唔會嚡口,食落仲好juicy~ 芝士瘋薯係新鮮嘅焗薯仔,面頭鋪滿咗超多芝士!!好邪惡呀😎香煎三文魚柳配藜麥沙律因為健康嘅緣故,呢排愛上咗食藜麥沙律 😌新鮮爽口嘅蔬菜, 配上粒粒有咬口嘅藜麥,口感層次豐富👍🏻三文魚柳煎得幾香,一啲腥味都無,肉質都嫩滑, 配搭酸酸甜甜嘅芒果醬汁 ,味道不俗👏🏻Blue lemonade soda 顏色係剔透嘅粉藍色,影相好靚呀~❤估唔到味道都幾好飲,解渴之選!蘋果紅茶雖然係茶包茶, 但味道清新~帶著淡淡嘅蘋果味🍎 而且水溫夠熱,飲落好relax!
餐廳中間有個沙律吧 ,選擇唔算多,但蔬果都非常新鮮👍🏻
墨西哥香辣豬肋骨配芝士焗瘋薯
,食落仲好juicy~
芝士瘋薯係新鮮嘅焗薯仔,面頭鋪滿咗超多芝士!!好邪惡呀😎
香煎三文魚柳配藜麥沙律
Blue lemonade soda