2022-01-13 117 浏览
食過返尋味指數:❤️❤️❤️❤️❤️呢一間餐廳嘅氣氛一直維持halloween嘅感覺👻 我好中意呢種陰暗鬼怪主題餐廳 我相信萬聖節黎嘅話 一定full哂 實在太正🎃但唔好以為佢得個樣特別 菜色都特別吸引同好食格 大家有興趣都一定要黎食下感受下💀1. 龍蝦湯配脆米伴海蜇頭珊瑚蚌🦞菜一上枱係分開一碟餸一壺湯嘅🫖 賣相十分精緻 而且香脆米球同濃濃龍蝦湯好夾 塊葉都食得格🍁 好好食🥰2. 吞拿魚他他🐟軟林林嘅牛油果🥑同吞拿魚🍣嘅質感 配上脆卜卜嘅脆片 一軟一脆 口感好正 雖然唔係濃厚到令人難以忘卻嘅味道 但作為前菜 好fresh好清爽🤩3. 鬼混蕃薯條🍟係真係蕃薯🍠條 並非薯🥔條 所以都幾特別 咸咸甜甜嘅 耐唔耐食下一條 耐唔耐食下又一條 幾過癮🤣4. 白朱古力夏洛逸蛋糕🍰呢個係絕對要食🤍🤍🤍🤍🤍真係好好食 白朱古力並唔太甜 唔會好漏 小編我平時係中意食dark chocolate🍫嘅 但呢個面層嘅白朱古力忌廉包覆住鬆軟嘅蛋糕 內層仲有梅果醬 真係好正😍注意返 其實我本來唔太中意食果醬 但呢個恰到好處 大家絕對要試🙌🏻5. 佛手柑伯爵茶果凍🍮如果大家呢2款甜品都想食 我個人建議食左呢款先~因為比起白朱古

食過返尋味指數:❤️❤️❤️❤️❤️

1. 龍蝦湯配脆米伴海蜇頭珊瑚蚌🦞

2. 吞拿魚他他🐟

3. 鬼混蕃薯條🍟

4. 白朱古力夏洛逸蛋糕🍰

5. 佛手柑伯爵茶果凍🍮
如果大家呢2款甜品都想食 我個人建議食左呢款先~因為比起白朱古力蛋糕 呢款較為清淡 不過賣相十分之靚 食落去都好清新 但如果伯爵茶☕️味道再出啲就更好啦😚

6. 孟婆湯cocktail & 鬼混martini🥂
咁正嘅氣氛 又邊少得有杯酒chill下呢😳 因為我2杯都飲過 但唔太記得味道如何 唔好太介意🙈 只係記得2杯其實都好易入口 就算初嘗酒精嘅各位 都唔怕哽喉或者易醉格 總之 邊食邊飲真係好chill呀☺️

遺憾食唔到佢個水牛芝士氣球沙拉🥗 太熱賣了 小編平日7點去到想叫時 已經話賣哂 大家想打卡食嘅話 記得早啲去呀 有機會我都一定要再去食嘅🎈😆