2021-05-05
Mamaday姊妹店👭🏻以鬼怪做主題嘅餐廳我未見過⚰️門口已經有一副骷髏迎接我哋,行入去都要一啲勇氣💀室內裝修好啱打卡,有種迷離大宅嘅feel🏰·<鬼混番薯條|話梅粉> ʜᴋᴅ 68番薯真係我最愛之一🍠新鮮炸出嚟嘅番薯條好香脆。未試過話梅粉都有啲怕唔啱口味,但結果又幾鍾意喎😚話梅粉酸酸甜甜好開胃,均勻地沾附喺薯條度,令番薯嘅甜味更加突出🥰·<龍蝦湯配脆米伴海蜇頭珊瑚蚌> ʜᴋᴅ 218見到openrice個個都推薦呢個,貴啲都試下🤑龍蝦湯同脆米分開上,唔怕會浸到淋晒😊米粒捏成球體再炸,由外到內到保持到香脆的口感🤪龍蝦湯帶頗濃龍蝦味🦞鮮味足夠但我覺得可以咸多少少🤏🏻再比多啲龍蝦湯先夠浸晒全部脆米😜另外仲有唔少龍蝦肉,仲有原隻龍蝦鉗🦞食完覺得呢個價錢可以食到咁少見嘅dish都值得😚·<蟹黃意大利粉> ʜᴋᴅ 196意粉煮到Al dente口感,帶有咬口,個人就鍾意再淋啲嘅意粉🍝有唔少碎蟹肉🦀蟹黃味反而唔係太突出,同埋因為冇汁嘅關係所以有啲乾。食到好似有九層塔/羅勒嘅香味🌿有啲泰國風味🇹🇭·好欣賞餐廳裝潢同埋餐具🍴睇得出別具心思🤩食物有創意,呢個
好欣賞餐廳裝潢同埋餐具🍴睇得出別具心思🤩食物有創意,呢個價位享受埋環境好合理!