2021-03-05
近排行開銅鑼灣,係維園附近開左間充滿神秘感的餐廳👻- 鬼混,原來佢係Mamaday同Little Vegas班底經營嘅姊妹店💛~餐廳位於商場1樓,一到門口已經好多鬼片海報,上電梯仲見到好多鬼怪👻同骷髏頭☠️裝飾,而餐廳同層另一邊仲有市集同鬼屋體驗館,就睇您敢唔敢玩啦😂😂餐廳裝修以復古風打造,但周圍都會有唔同嘅鬼怪裝飾,連餐具都有骷髏係到,打卡都幾唔錯架👍🏻😆野食方面主打西式fushion菜,我地就叫左個➡️"鴨肉醬鴨肝慕絲脆片"作為頭盤,脆片其實有d似印尼蝦片,上面鋪左鴨肉醬鴨肝慕,雙重鴨味真係非常突出,加埋上面一d比較清新嘅生果,真係幾開胃😋😋再黎就係➡️"烤焗骨髓伴麵包片",牛肉就食得多啦,牛骨髓好多時都係老火湯先會食下,今次用黎麵包片真係幾特別,牛骨髓用咗蒜泥同香草去烤非常入味,不過比較多油非常邪惡XDD主菜方面有➡️"洛神花飯配香煎帶子",煮法似意大利飯,但係加用咗栗子汁,令到口感較為厚重好有特色,帶子好大粒同新鮮,可以一試😆😆另外值得一提嘅係➡️"麻辣芝士麵伴大頭蝦",真係估唔到麻辣同意粉都可以咁夾,辣得黎又有芝士嘅惹味,值得推介架😋😋如果想食素嘅朋友呢到都有選擇,雖然唔係全素,但係佢
鴨肉醬鴨肝慕絲脆片
烤焗骨髓伴麵包片
烤焗骨髓伴麵包片
洛神花飯配香煎帶子
麻辣芝士麵伴大頭蝦
如果想食素嘅朋友呢到都有選擇,雖然唔係全素,但係佢呢個➡️"乳酪咖哩椰菜花扒",真係好大舊,食菜都食飽,而咖哩同椰菜花都好夾😝😝
乳酪咖哩椰菜花扒
野飲方面,我地叫左➡️"洛神花青檸櫻花梳打",味道酸酸甜甜,加埋洛神花降血脂夠哂健康
另外仲有➡️"桂花金橘蘋果沙冰",味道偏甜同清潤,近排開始熱返都唔錯架👍🏻👍🏻
桂花金橘蘋果沙冰