2022-01-08
又來一晚Girls Talk👯💃🏼👯♂️,諗住上網搵間比較特別既餐廳。俾佢個名「鬼混」吸引咗,去睇睇有幾驚😆餐廳喺銅鑼灣糖街樂聲大廈,係要搭一條扶手電梯上一樓嘅,沿途都有一點鬼怪嘅物品裝飾,真係好特別。餐廳門口已經有一張bar 枱位, 仲有骷髏骨頭💀☠️💀擺設,餐廳裏面周圍都係中古Vintage嘅古典風設計,打卡一流📸我哋order左四樣食物,三杯飲品。🔸水牛芝士氣球沙拉🥗~ 水牛沙拉🥗打卡一流,好食但味道唔夠突出,要記得嗰氣球🎈係用黎裝飾,唔食得😆 🔸 凍蜆~ 凍蜆係必食,同一般泰國餐廳食嘅完全無得比,蜆肉勁滑,夠香辣,重點係辣度又唔會遮左蜆嘅鮮甜🤤🔸 威靈頓白吞拿魚~ 擺碟靚,啱打卡,又好食,威靈頓白吞拿魚 嫩滑無比,外面酥皮又焗得啱啱好😋🔸番薯薯條~ 薯條係番薯🍠做成,炸得好香好脆🔸 桂花柑橘蘋果沙冰~ 金橘混合蘋果同桂花味,好清新🔸 西芹檸檬青蘋果梳打~ 很清新的組合,12月仲覺得熱,草青味唔會太勁,而且仲有青蘋果🍏蜜糖🍯,感覺好健康總括嚟講,呢間餐廳,無論係食物、裝修、服務都唔錯❤️大家可以一試💕
我哋order左四樣食物,三杯飲品。
🔸水牛芝士氣球沙拉🥗
🔸 凍蜆
🔸 威靈頓白吞拿魚
🔸番薯薯條
~ 薯條係番薯🍠做成,炸得好香好脆
🔸 桂花柑橘蘋果沙冰
~ 金橘混合蘋果同桂花味,好清新
🔸 西芹檸檬青蘋果梳打