2010-07-03
呢間添好運一經米芝蓮點評,身價何只十倍?門口排隊等足一個半小時,仲係9點幾等到11點,食呢餐真係辛苦。點心一般十幾蚊,大眾化價錢,但係門口有張special貼左,有松茸蝦餃、鵝肝醬煎粉果、$35-50一籠,估計係方便訂位。因為佢地俾早一日訂位,不過最低消費$1,000。淨食十零蚊一點,食90幾碟先夠數,梗要出D貴價貨喇!我就無諗過豪,點番一般野,平凡中食出不平凡先係名不虛傳呀嗎!蝦餃、粉果、腸粉、鳳爪,好食,不過同我屋企附近D 酒樓差唔多,咁都米芝蓮點評,怪唔得香港點心風行全世界啦!個叉燒波蘿飽就超水準喇,係敢於創新gei 成功例子;其實係廣州蓮香樓食過叉燒綠茶飽都差價唔多,證明點心真係可以創新,唔係燒賣加片鮑魚、蝦餃變龍蝦餃就創新,果D係「掠水」!甜品要左個黑松露奶凍,OK喇,叫做真係有片黑松露,大片到同老婆一人一半分都鬼咁滿足呀。食完真係覺得鬼佬少見識,呢D 水準鬼佬覺得高,香港人就真係叫標淮咋。鬼佬評審,你地仲有好多好野未食過呀!埋單$119,米芝蓮喎,抵到爛啦,不過真係使唔使、值唔值等兩個鐘呀!