2016-01-22 899 浏览
嗰日首先去咗食Wired Green嘅抹茶薯條,不過係完全唔可以醫肚餓 所以之後我都友人就決定轉地方再食晏晝係開飯到已經搵定係尖咀新開嘅餐廳,決定去挑戰一下究竟好唔好食呢間樓上Cafe位於尖沙咀一棟商業大廈入面,最初都諗係咪去錯地方雖然未有食評,仲諗應該無咩人,但係點知都幾Full下,仲不停有人上黎幫襯室內唔係有太多嘅位子,不過室外位置咁吸引,緊係坐室外啦~室外有一個小嘅平台,客人要除鞋先可以上去,感覺好似室外嘅閣樓咁不過為咗要光啲影相,我放棄咗坐嗰到 轉咗坐係室外唯一算係較光嘅位置到~野食嘅選擇唔太多,寫曬係黑板到 (唔記得影)野食都係啲大路嘅食品,就好似呢個Carbonara咁,雖然係Cafe同大路野食,不過都唔太差,不過不失啦~跟住另外一樣大路嘅就係 Creamed Risotto,味道都係不過不失,不過佢就可以煮到risotto應該有嘅煙韌口感始終Cafe最睇得重嘅都係野飲,我本身就唔太鍾意飲咖啡,所以通常都會飲花茶之類~~我就叫咗水中花仙,其實一睇嗰名,我就諗到佢係一粒花茶,擺落水到之後,就會好似盛開嘅花咁味道都幾濃同重蜜糖味,不過飲完之後再加水竟然要俾多20蚊!!另外一杯係
所以之後我都友人就決定轉地方再食

室內唔係有太多嘅位子,不過室外位置咁吸引,緊係坐室外啦
不過為咗要光啲影相,我放棄咗坐嗰到
轉咗坐係室外唯一算係較光嘅位置到~
野食嘅選擇唔太多,寫曬係黑板到 (唔記得影
Carbonara
Creamed Risotto
水中花仙
味道都幾濃同重蜜糖味,不過飲完之後再加水竟然要俾多20蚊
!!
墨西哥咖啡酒奶
另外一杯係墨西哥咖啡酒奶,落單時個員工以為我要走酒囉,但係我明明就係跟住佢個名講嘅

其實就係字面上嘅意思,咖啡酒加奶,如果淨係得咖啡酒應該會有啲苦澀,加咗奶就啱啱好平衡番
~

嗰日一路玩飲同食之餘,仲一路玩Board games
(其實選擇唔太多),坐到好夜先走,下次黎我一定要試下坐閣樓

2016-01-08
水中花仙