2020-11-15
喺旺角食肆林立嘅街頭入面,有一間門面唔係太起眼嘅日式串燒居酒屋🍢 如果唔係朋友介紹都唔知😂 餐廳有兩層,樓下係吧枱設計,樓上就係榻榻米設計比較日式,嘆清酒比較chill🍶我哋坐低之後,店員就同我哋推薦唔同嘅料理。除咗有普通Menu之外,其實仲有當日新鮮食材整嘅料理。-嚟到居酒屋點都要試吓佢啲清酒~ 我哋就叫咗一支店員推薦比較fruity,但酒精濃度比較高嘅清酒,果然入口好清新同順喉,唔錯唔錯👍🏻 串燒方面就主要叫咗肉類同蔬菜,包括京蔥雞肉、牛肋骨、雞腿肉、青椒仔等等,其中牛肋骨好驚喜,除咗已經幫你拆好晒肉之外,燒得仲好香口🤤 其他串燒全部都燒得唔錯幾香口,食材質素都幾高質,送酒一流🍻除咗串燒之外我哋仲叫咗炸蠔同冷稻庭烏冬,份量都幾多,睇嚟適合多人分享。冷稻庭烏冬好煙韌質感剛剛好,食完較油膩嘅串燒,再食清新嘅冷烏冬中和下真係好夾😁