2023-06-21 37 浏览
▫️最近多左食素,因為感覺上輕盈啲又無咁漏🌱 呢間位於灣仔嘅素食cafe,放滿綠色植物做佈置,好似由鬧市中進入第二個世界咁,環境非常舒適🥰🍽 伴素晚餐▫️價錢由$175~$198,有齊餐湯+沙律+小食+主菜+飲品,睇落都幾抵食😯🍔 徐伯天貝漢堡 $188▫️第一次試天貝呢種食物,由黃豆配上益母菌發酵而成,係充滿營養嘅superfood💪🏻 食落帶點黃豆粉狀嘅質感,比較乾身,配上原片juicy菠蘿即時平衡返🍍😆▫️餐湯係非常濃郁兼有粒粒口感嘅蘑菇湯🍄 仲有色彩鮮艷嘅鮮果沙律🥗▫️小食揀左紫薯甘栗餅,炸得金黃香脆,紫薯味好香仲有栗子粒粒🌰 飲品有熱桂花烏龍茶,非常清香🍵🍝 泰式冬蔭公意粉 $128▫️呢碟幾有驚喜✨ 冬蔭公酸辣調味適中,非常惹味開胃😋 扁意粉煮得夠彈牙,仲有蘑菇、豆腐、蕃茄等配料好豐富🍅 🥦 忌廉芝士西蘭花 $58▫️西蘭花好爽脆,配上忌廉芝士呢個組合無得輸😝🍌 朱古力香蕉西多士配雪糕球 $68▫️餐廳人氣甜品😍‼️ 香脆西多士切成細塊,做到外脆內軟嘅口感💕 淋上朱古力醬,再配香蕉同雪糕,有種冰火交融嘅感覺好正😆 不過食完好飽🤣🍊 熱情果梳打 $40▫️味道酸甜解渴,夏天飲夠爽一流😝👍🏻 仲加

🍽 伴素晚餐

🍔 徐伯天貝漢堡 $188

🍝 泰式冬蔭公意粉 $128

🥦 忌廉芝士西蘭花 $58
▫️西蘭花好爽脆,配上忌廉芝士呢個組合無得輸😝

🍌 朱古力香蕉西多士配雪糕球 $68

🍊 熱情果梳打 $40
▫️味道酸甜解渴,夏天飲夠爽一流😝👍🏻 仲加入新鮮菠蘿、西瓜等好消暑🍉