2022-06-29
[ Cafe Hachiko 八屋 ]✿ 日本唐揚炸雞 🐔🐔$58無得飛去日本都食到日式炸雞☺️炸雞新鮮即整,炸粉唔會好厚,外脆內軟,雞肉肉質juicy。配上沙律菜&檸檬,唔會好油膩。✿ 明太子意大利粉 🍝$118上菜擺盤好精緻,份量正常。扁意粉配上明太子同蟹子反而令口感上更加爽口彈牙!✿ 八屋法式西多士 🍞🍞$92係厚厚嘅日式西多,同傳統茶記既好唔同。佢沾滿蛋漿然後煎香,好香蛋味,唔會話好燶。食落鬆軟得來,又有d空氣感。再配埋水果同糖漿食,超夾阿😝😝😝水果有士多啤梨同香蕉,好甜,一d都唔酸。✿ Uji matcha tiramisu🍵🍵 $60講到最打卡able又好飲嘅莫過於呢杯野飲。賣相真係超吸睛😍😍舖頭用咗日本嘅有機宇治抹茶粉沖成,好香濃嘅抹茶味。身為茶控,我超鐘意呢杯野飲!而tiramisu 浸落抹茶度食,勁滿足😆總結🫦野食質素唔錯,而且仲有個bar 枱位打卡。適合情侶&朋友們chill一chill嘅cafe,靜靜地好啱閒聊。但留意番餐廳面積唔大,建議訂位或致電餐廳查詢座位狀況。有機會都想試埋佢既姊妹店 專吃pancake 的🥞🥞😽😽 @pancakehachiko✿✿✿✿✿✿✿
✿ 日本唐揚炸雞 🐔🐔$58
✿ 明太子意大利粉 🍝$118