2018-07-11 25 浏览
Happy Friday 約左朋友食飯,係觀塘平時反工都有路過,成日俾佢個門口吸引住,一直好想試,今日終於有機會去食睇下呢個小花園有咩好食餐廳係二樓,要行樓梯上去,但沿路好似睇緊畫展咁,好多好令既畫行到門口,真係幾似花園雖然都唔少人食,不過好在我地等左五分鐘左右就有位😆都幾多款式揀,我們叫左一個飯同主菜。餐湯,我揀左白湯,朋友揀紅湯。白湯幾好飲,唔會好漏。反而紅湯有少少酸仲有餐飽,暖暖地,軟淋淋。如果再熱d會再好d飯就叫左香煎帶子黑松露意大利飯黑松露味唔係太濃,個飯質感幾煙un,中意個口感。帶子個面煎過,外面有咬感,入面都軟身上面個炸物係金菇,係幾脆,但個味同平時食既金菇味有啲唔同另外,叫左德國烤原隻豬手配薯角跟黑椒汁。面有小小煎過咁,食落幾juicy問店員,原來係用慢煮既方法做,可以保留肉汁,令入面唔會好乾。配埋個酸蘿蔔絲,中和反豬手既肥膩,幾開胃黑椒汁都好食,重口味d,用黎配薯角就岩曬。。。。。。。。。。。。。。。。。。小食方面,我們揀左pama ham沙律🥗哈蜜瓜都甜,如果多幾舊就更好😋😋另外,我地仲叫左個糯米釀香辣雞翼🐓呢個幾特別,少少辣辣地,入面配既糯米都有少少辣,幾有驚喜好
睇下呢個小花園有咩好食

行到門口,真係幾似花園

雖然都唔少人食,不過好在我地等左五分鐘左右就有位😆

都幾多款式揀,我們叫左一個飯同主菜。

仲有餐飽,暖暖地,軟淋淋。如果再熱d會再好d

飯就叫左香煎帶子黑松露意大利飯

上面個炸物係金菇,係幾脆,但個味同平時食既金菇味有啲唔同
黑椒汁都好食,重口味d,用黎配薯角就岩曬

。。。。。。。。。。。。。。。。。。
另外,我地仲叫左個糯米釀香辣雞翼🐓
呢個幾特別,少少辣辣地,入面配既糯米都有少少辣,幾有驚喜
好好食,又無骨

最後飲品方面,叫左杯熱茉莉蜜花茶🌼
味道偏甜,茉莉花既香味俾蜜糖味蓋過左少少,飲到有淡淡既花茶味。題外話,個雲石杯好令

價錢方面,係呢個地段算是偏貴。不過下次朋友生日會再黎☺️環境同食品都幾令

整體來說:
意大利飯👍🏾👍🏾👍🏾
豬手👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾
花茶👍🏾👍🏾👍🏾
價錢👍🏾👍🏾
(5個👍🏾為最高分)