2021-04-11 62 浏览
第三次嚟食呢間餐廳,之前有食過海港城店,原來美麗華店嘅餐牌有少少唔同。同同事每人叫咗一個lunch set,包左一杯large size咖啡。青醬雞扒沙律真係值得大讚!首先雞扒嘅份量係超級之多,加上個雞扒係慢煮,所以肉質非常之嫩滑,加上冇乜脂肪,再配埋唔會過多嘅青醬,在配位落咗少少醋嘅沙律,食起嚟味道好清新,一啲都唔膩,非常適合做一個輕午餐 !黑松露蘑菇意粉佢嘅意粉係有彈性,唔似得有啲餐廳嘅意粉,一咬就斷。而且黑松露嘅味道非常之濃郁,再配埋啲菇,食起嚟好creamyTiramisu佢嘅口感非常之特別,通常都係液體狀嘅,但係呢一間係泡沫狀,所以食起嚟唔會覺得好膩,再配埋適量嘅酒香,做一個甜品非常之適合。以佢嘅咖啡係可以轉燕麥奶,會係一個比較健康嘅選擇。以佢嘅都係偏酸,所以建議怕酸嘅朋友,可以更埋奶去中和下,以前飲過佢嘅flat white都好唔錯
青醬雞扒沙律
真係值得大讚!