今日同大家介紹呢間係位於旺角主打日式燒肉+火鍋放題嘅餐廳😁一開始比佢個名吸引咗🤣因為個名同日本嘅一間好出名嘅燒肉店好似😉同埋香港好少有火鍋同燒肉一齊食嘅餐廳☺️感覺好特別,所以就去試吓啦☺️餐廳提供三個set(有最平$328至最貴$628😉食邊隻就視乎你想食邊隻肉同埋自己嘅budget啦🥰),而我哋今次食嘅係Set B- M5澳洲和牛精選燒肉拼($488+10%)😍除咗燒肉set,仲可以揀火鍋湯底打邊爐🍲咁我哋今次就揀咗Sukiyaki 壽喜燒同埋香辣地獄豬骨🥰另外加咗$38 嘅無酒精飲品放題😊🐾環境一入門口見到店內裝修好有日本風格,優雅嘅日本風庭院內景🎋令人好似身在日本咁(疫情期間冇得飛,嚟到呢度就當自己去咗旅行😭) 另外,食燒肉同打邊爐最怕食到成身燒肉味散唔走😵大家唔使擔心,呢度嘅通風做得好好,而且冷氣都幾大,食完都唔會有味😛🐮主角-M5和牛😍擺盤精緻,油花分佈平均,咬落好鬆軟😋雖然唔係A5和牛,但都入口即溶🤤牛肉無論食火鍋定燒肉都好好食,燒嘅香口🥰淥嘅嫩口😛而且牛味非常濃郁,食多幾舊真係食到回本不是夢!🐟刺身刺身拼盤有三文魚,大大粒帶子,大頭甜蝦,北寄貝等等😋全部都好有鮮味同香甜🥰

🐾環境

🐮主角-M5和牛😍

🐟刺身
刺身拼盤有三文魚,大大粒帶子,大頭甜蝦,北寄貝等等😋全部都好有鮮味同香甜🥰而且食完仲可以再order,絕對非常抵食!

🍲湯底
Sukiyaki 同平時食開嘅有少少分別,味道唔甜,偏鹹🤥香辣地獄豬骨味道唔太濃郁,落咗海鮮成煲湯就變哂海鮮湯啦😶

套餐可以任食前菜🥒、刺身🐟、天婦羅🍤、串燒🍢同埋一啲小食😚多達60幾款😱逐樣嗌真係有排食!小編最鍾意食天婦羅,依度啲天婦羅炸得好鬆軟,特別推薦天婦羅蝦同冬菇😍佢地嘅天婦羅唔會太厚粉,食落真係好有口感🥰

🍰甜品拼盤
甜品拼盤有日本進口嘅生果🍈🍇同蛋糕🧁哈密瓜同提子都好甜好juicy🤤而蛋糕係蜂蜜戚風蛋糕,甜得嚟唔漏,而且份量啱啱好😛即使食完咁多肉都仲食得落🐽

🙆🏻‍♀️總結
之前上網見到話服務態度唔好嘅情況🤔但可能小編早去,就唔覺有呢個情況啦🤓餐廳用qr code落單,非常環保😜但都少有漏單情況,提點一下就冇問題啦🤩但任食2個鐘小編就覺得有啲少啦,始終打邊爐同燒肉一齊食,時間感覺有啲唔夠🥺另外加埋一$500幾蚊一個人平日食可能有啲貴😢不過特別日子去慶祝下都係唔錯嘅選擇😍

*餐廳設加一服務費

🌟7/10