2017-07-29
銅鑼灣食來食去都係幾間餐廳,今次決定試吓新野,見到依間餐廳嘅裝修幾特別應該都係新開嘅所以就諗住試吓佢嘅下午茶。價錢都唔算太貴喺銅鑼灣來講一個下午茶嘅價錢呢度都算唔錯,而且唔算太多人,最重要就係唔使等位就入得餐廳比我嘅感覺係好舒服,係好休閑嘅感覺,喺餐廳入面可以坐一個下晝都唔會覺得悶。下午茶我就叫左一個egg benedict 同埋煙肉芝士薯條,仲陪埋飲品添我叫咗一杯凍朱古力,個egg benedict真係好好食,隻蛋唔會太生亦都唔會太熟啱啱好留心嘅感覺真係好正啊,免曾仲陪左煙三文魚,加埋嗰個sauce 真係超夾,而且執鞭仲陪左好多沙律菜,食完之後唔完全唔會覺得好肥膩嘅感覺之後個煙肉芝士薯條分量超多,兩個人都食唔晒,而且薯條仲要係即炸起所以非常之脆同埋新鮮認真唔錯。然後朋友就叫咗一份牛扒,估唔到個份量都幾大下,而且亦都唔會住得太過熟,未到仲調校得唔錯,鹹鹹地但係又唔會太過龍未,配埋薯條兩個人食隻都爭啲食唔晒呀,所以感覺上都幾抵食同埋餐廳唔會太嘈靜靜地都幾舒服。