旺角出名多Cafe,交通方便,絕對係一個Hea足一個下午嘅好地方,之前幫襯過呢間嘅觀塘分店,今次就一於試吓旺角呢間!😛《是日餐湯 + 沙律 (跟餐)》🥣是日餐湯係忌廉南瓜湯🎃,飲落去口感比較Creamy,忌廉味🍼偏重,比較甜。沙律🥗加入咗車厘茄同麵包脆粒,口感豐富,以柑橘醬作為沙律醬汁,口味非常清新。《金沙卡邦尼煙肉扁意粉🍝》加咗鹹蛋黃之後嘅卡邦尼你意粉雖然少咗Creamy嘅感覺,但就添上一份鹹香,同煎香咗嘅煙肉非常夾,再加上黑椒粒嘅辣味,令整道菜變得更加惹味!《巴馬火腿田園凱撒野菜沙律🥗》帕馬臣芝士絕對係凱撒沙律醬中的主要靈魂之一,味道非常突出,跟鹹香味十足嘅巴馬火腿簡直係絕配,再加入大量嘅菠蘿🍍,令沙律變得更加有夏日渡假嘅悠閑感覺~ 《🍓雜莓忌廉貝果包🥯 配 雪糕》Cafe之旅點可以冇甜品,如果想有少少飽腹感,可以試吓呢個,呢度嘅貝果包都幾大個,作為下午茶一定好夠飽,忌廉+ 雪糕全部都係吸睛指數爆燈嘅素材!🙈🥰《洛神紅莓莓乾花茶》🌺🫖悠閒嘅下午最梗點可以唔叫番壺花茶!洛神花有抗氧化、降血壓功效。味道係先酸澀,後回甘,加埋蜜糖,令花茶味道變得更加清甜。《凍意大利薄荷咖啡》🧊🌱薄荷味都
是日餐湯 + 沙律

洛神紅莓莓乾花茶

《洛神紅莓莓乾花茶》🌺🫖
意大利薄荷咖啡

《凍意大利薄荷咖啡》🧊🌱
薄荷味都夠濃,另外我幾欣賞呢度嘅凍咖啡唔係成杯都係冰,可以慢慢坐低慢慢飲,都唔會變晒淡咖啡👍🏻👍🏻
薰衣草咖啡

《薰衣草咖啡》☕️🌿
薰衣草嘅香氣好強,令人心曠神怡,咖啡都夠nutty,美中不足嘅係膠杯雖然靚但冇拉花同埋有啲辣手🙈☕️
抹茶雪山心太軟配雪糕

《🍵抹茶雪山心太軟 配 雪糕🍦》
心太軟唔係好複雜嘅甜品,呢度都算整得唔錯,🔥焗嘅時間啱啱好,外皮唔會太硬/燶,保留到少少煙韌嘅口感,裏面就有仲大量嘅流心抹茶岩漿🍵,加埋焦糖雪糕🍦,真係甜入心!🥰
是日餐湯 + 沙律
巴馬火腿田園凱撒野菜沙律