〰️ 波希米亞風作主題的風格已經很吸引,但最賣點是店主很細心,也會照顧素食者和生酮飲食者,故而極吸引了近來吃素比較多的自己😍🔝咖啡店在地鐵站行過去都不難找,是位於蘭桂坊精品酒店2樓。餐廳內主要以白色和木系傢私作配搭,配上各種不同的乾花擺設,到處都是打卡位😍另外,白色編制鞦鞦和牆上的霓虹燈上英文句語,也成為了很多人必到的打卡點💙🔹All Day Breakfast 有煙肉,香腸,茄汁豆,滑蛋,薯餅,沙律🥗菜和牛油果🥑麵包。我由細到大都超怕吃罐頭茄汁豆,但竟然不是罐頭的口味,我感到有點驚喜🤣朋友說煙肉的口感也不錯,不會太油膩。而薯餅都炸得啱啱好 😊不過,滑蛋就不太滑,有點失色🥺🔹茴香酒蜆意大利粉我雖然不吃肉,但超愛吃有酒香味的意大利粉。意粉用了很多蒜蓉和辣椒炒香,一上枱已經聞到淡淡蒜香和酒的味道😛 而且看到整碟都是蜆肉,朋友瘋狂食,食極都唔完咁🤣好開心😃🔹Strawberry Lychee Green Tea唔會好甜,有淡淡荔枝味和茶香口味都幾清新 🔹Matcha Latte第一啖飲既時候,綠茶味都好濃,但唔會好甜餐廳雖然唔係好大,但餐廳就真係好多打卡位碟碟都好大份🤣 好似食極都唔完咁不過下

🔹All Day Breakfast
有煙肉,香腸,茄汁豆,滑蛋,薯餅,沙律🥗菜和牛油果🥑麵包。
朋友說煙肉的口感也不錯,不會太油膩。
而薯餅都炸得啱啱好 😊
不過,滑蛋就不太滑,有點失色🥺

🔹茴香酒蜆意大利粉

🔹Strawberry Lychee Green Tea
唔會好甜,有淡淡荔枝味和茶香
口味都幾清新

🔹Matcha Latte
第一啖飲既時候,綠茶味都好濃,
但唔會好甜

餐廳雖然唔係好大,但餐廳就真係好多打卡位
碟碟都好大份🤣 好似食極都唔完咁
不過下次真係要試下甜品,因為好多人都讚架😂
2021-07-05