2022-05-03
鬧市中好悠閒嘅🇲🇦摩洛哥風酒吧餐廳,絕對影到靚相!呢間可以bookmark吓,值得一去啊~#試食小日記🗒 📍Subtle Island(旺角)我成日都好懶book位,今次依然係walk in搏有位嘅,諗住呢間咁多人去應該好full點知仲有好多位,所以可以既盡量都閒日去好啲🫶🏼入邊環境好闊落,有分室內同室外位置,室內有傳說中嘅水池係靚嘅不過其實唔係好影到相,因為客人都係圍住坐嘅~想影相都係建議去室外好啲~室內位置好舒服!真係好似去咗度假咁🥹而且服務好好,又Nice~最好笑係服務員表示呢度有10成客過嚟就係為咗打卡😂😂不過唔好以為淨係打卡靚,食物同飲品都好有質素!Espresso tonic將倒淨嘅Tonic放喺旁邊,邊上底飲咗而且又知道佢用邊隻味道,感覺好好🤭Mocha味道都夠濃拉花夠靚~軟殼蟹鹹蛋黃忌廉汁意粉🍝軟殼蟹唔會太油膩啱啱好,鹹蛋味唔係好突出但係意粉係夠al dente🫶🏼泡菜雞肉墨西哥卷🫔呢個係意外地好食嘅,好足料味道好濃郁,食完好滿足嘅感覺!最後食返個tiramisu心情好好~我去過lava效果超好,食落都feel到啲手指餅唔會太硬浸得好淋,好食!(我post條片喺reel
#試食小日記🗒
📍Subtle Island(旺角)
不過唔好以為淨係打卡靚,食物同飲品都好有質素!
軟殼蟹鹹蛋黃忌廉汁意粉🍝
泡菜雞肉墨西哥卷🫔
呢個係意外地好食嘅,好足料味道好濃郁,食完好滿足嘅感覺!
最後食返個tiramisu心情好好~我去過lava效果超好,食落都feel到啲手指餅唔會太硬浸得好淋,好食!(我post條片喺reel先)
@subtle_island
#其實寫下食評都幾開心