今日同男朋友去旺角拎野, 見好耐無飲過夜茶, 就試下E間喜惶嘅一盅兩件🤔😀 我地叫左十樣野, 有湯有咸點有甜點😋是日老火湯👵🏻🔥🥣:節瓜章魚豬骨湯🥒🦑🐷🥣, 係小妹最愛飲嘅湯之一😍😍 我地叫左大碗可以飲到大約3小碗, 章魚味濃郁, 節瓜口感唔錯, 夠火喉而且幾足料, 好飲!😋😋粟米煎牛餅🌽🐂, 幾特別嘅做法, 外層脆卜卜, 咬落去係山竹牛肉嘅味道加埋一粒粒嘅粟米, 口感特別!竹炭熔岩奶黃包, 竹炭包市面上好多, 但真係有竹炭味嘅真係第一次食, E個包嘅包皮細心咀嚼係有真·竹炭味嘅👍🏻, 奶黃都算幾流心, 唔錯!醬皇金錢肚, 金錢肚幾爽口, 醬汁味道唔錯, 蘿蔔🥕好甜加上索哂d汁, 幾好味😋鮮蝦🦐腐皮卷, 腐皮做得好脆, 味道唔錯!芥末沙汁三文魚春卷🐟, 春卷有驚喜! 除左真係真係好脆, 芥末嘅味道唔會太濃蓋住左三文魚🐟, 入面仲有酸瓜🥒, 中日crossover嘅創意, 加埋食材配搭得非常好😯, 做得幾出色, 十分推介!!!😋😋👍🏻👍🏻蟹肉菜苗燒賣, 配搭上幾新穎, 味道不過不失, 口感唔錯!蔥花炸兩腸粉, 非常非常脆, 腸粉幾滑, 甜醬同花生醬都幾香, 幾好味😊蜜瓜炸鮮奶🍈🍼, 蜜瓜

鮮蝦🦐腐皮卷, 腐皮做得好脆, 味道唔錯!

蟹肉菜苗燒賣, 配搭上幾新穎, 味道不過不失, 口感唔錯!

蜜瓜炸鮮奶🍈🍼, 蜜瓜味唔係平時食開嘅假蜜瓜味, 係清甜嘅蜜瓜味, 而且唔算好甜, 推介!😋😋👍🏻👍🏻

綠茶桂花糕, 綠茶味小妹就唔太食到🤔, 反而小妹同男朋友都食到桂花糕同椰汁糕, 桂花糕清甜, 椰汁糕椰汁味濃但唔太甜, 不錯嘅😊

總結: 食物質素唔錯, 配搭新穎, 不得不讚嘅係佢所有炸同煎嘅野都非常非常非常咁脆卜卜👍🏻👍🏻😆😋, 價錢方面一d都唔貴, 兩個人賣單都唔洗$250, 真係幾抵食, cp值幾高!😊😊😋😋👍🏻
2019-09-21