2021-02-10
Cafe文化應該或多或少都融入咗大家嘅生活,如果再加埋充滿波希米亞色彩嘅打卡佈置,又吸唔吸引到你?位於LKF嘅 Conrner Cafe 可以講一次過滿足曬我對美食同影相嘅需要,加上cafe係正中環,方便至極!食物方面,今次叫咗個All Day Breakfast同煎帶子香草黑蒜意粉。大家熟悉嘅All Day Breakfast 我就唔特別介紹啦,不過整體係高水準嘅👍🏻!而碟煎帶子香草黑蒜意粉,係俾到驚喜我嘅,無諗過黑蒜同意粉係可以咁夾,加埋上層嘅香煎帶子,真係好好味。順帶一提,佢哋仲有多款生酮選擇㗎。咖啡方面,揀咗Keto coffee (生酮咖啡)同Diirty。杯Keto咖啡,淨係個樹幹杯已經好靚,而佢個味道仲好好添。而杯Dirty,牛奶同Expresso嘅比例調教得好適中,啱曬我口味。Cafe每個角落都彌漫住濃厚嘅波希米亞氣息,精心佈置嘅打卡area就更加係唔可以錯過!個area準備曬一切打卡所需,基本上一行埋去就可以影到靚相,非常IGable😍!