2013-05-21 373 浏览
SOGO感恩週年慶大部份貨品都有特價或九折, 當然唔可以錯過, 要血拼一番。首選就係食食食 環境店舖日式設計, 一個大型玻璃櫃放滿不同的產品。雖然整個sogo都人頭湧湧, 但這間店舖並不多人, 不用等就買到。服務服務員友善親切, 用心推介不同產品。食物最愛抹茶的我, 當然首選Green tea roll sponge cake。買了兩件, 一件給朋友仔, 一件俾自己。蛋糕啲啲骰, 包裝很吸引, 無論外袋和包裝紙都是以綠色為主。一剪開外袋就聞到蜜糖的香味, 蛋糕鬆軟而濕潤,切開時看到蛋糕的細密。入口軟綿綿, 細仔看看成份, 原來有清酒, 但覺得整體略為甜而欠抹茶味。______________________________總括而言, 環境和服務不錯, 蛋糕口感一流但失望於欠抹茶味。

店舖日式設計, 一個大型玻璃櫃放滿不同的產品。

服務員友善親切, 用心推介不同產品。

食物
入口軟綿綿, 細仔看看成份, 原來有清酒
, 但覺得整體略為甜而欠抹茶味。

2013-05-18
外卖自取