2023-08-04
原來鬆弛熊已經陪咗我哋20年喇,富山麵家趁住佢20歲生日,整咗個crossover!咁特別,卡通迷嘅阿仔又點會錯過❤️❤️❤️其實行入銅鑼灣希雲街,遠遠已經見到好吸精嘅粉紅色,仲有鬆弛熊喺門口吸引你行入去喇😍入到去,充滿咗鬆弛熊😂,連紙杯,筷子套都有鬆弛熊添架~阿仔仲興奮到不停叫我影相😂嚟到當然試吓鬆弛熊限定menu~🍜特製牛奶拉麵 $98香濃嘅牛奶味,配上沖繩豬軟骨,日式叉燒及新鮮魚片,整體係好夾,拉麵煮到剛剛好,有咬口又唔會太硬!豬軟骨同叉燒煮到好入味,入口即融👍🏻👍🏻👍🏻🍜特製沾麵 $108阿仔未食過沾麵,所以比佢試吓😌佢揀咗味噌湯,湯底香濃惹味,食到好開胃👍🏻👍🏻👍🏻🍢炸雞拼章魚燒 $68呢個阿仔見到最興奮,因為中間有塊曲奇餅,加上炸雞同章魚燒都係阿仔最愛❤️章魚燒皮簿,一咬已經咬到章魚喇😋😋😋炸雞配上士多啤梨醬,好特別,仲好好食!🍹特製百香果梳打 $39🍹特製士多啤梨梳打 $39百香果清甜帶點酸,超開胃仲好解渴😋😋士多啤梨個味道會再濃啲,好香嘅士多啤梨,溝埋梳打剛剛好👍🏻👍🏻👍🏻兩款都有鬆弛熊嘅棉花糖,可以放上杯飲品上面,或者拎返屋企慢慢嘆😂阿仔堅持要拎走,都明白吖,咁靚,真係唔捨得
嚟到當然試吓鬆弛熊限定menu~
🍜特製牛奶拉麵 $98
🍹特製士多啤梨梳打 $39
百香果清甜帶點酸,超開胃仲好解渴😋😋
阿仔堅持要拎走,都明白吖,咁靚,真係唔捨得食😌😌😌😌
富山麵家 X 鬆弛熊 限定商品🛍️
精美拉麵碗 $150
可摺式購物袋 $78
如果兩樣都好想要,當然揀「珍藏餐具套裝」,雖然價錢都係$228,不過就送埋不銹鋼筷子添吖!