日式牛丼係我至愛,之前行經見到呢間日本人氣丼飯開左勁興奮😆行過幾次想食都要等位,今日特登早啲食lunch避開人潮👍🏻餐廳🍴光猛明亮,座位寛敞舒適裝潢主要用木系營造日式簡約風🥰落單係好方便地用QR code 唔洗舉手搵人,可以自己睇岩就落單👍🏻呢到主打燒肉飯,有別於其他名氣丼飯,對我黎講係有足夠既新鮮感👍🏻除左燒豚肉/牛肉飯,仲有幾款小食 例如炸雞、餃子、沙律?味嚕沙、溫泉蛋等等😋😋😋落左單等左陣,食物就陸續上枱🤤🤤🤤🥗沙律菜絲幾新鮮,食落爽甜唔會苦,加上餐廳提供既醋落左醋之後食落更開胃,入口酸酸甜甜👍🏻🐷重量燒豚肉重量既份量果然無令我失望😍有滿滿既燒豚肉,上枱已經聞到燒肉香豚肉絕對唔係薄切,食落有口感,肉質鬆軟而且肥瘦均勻,有豚肉香之餘亦伴隨淡淡油脂豐腴感👍🏻👍🏻燒汁咸甜咸甜非常惹味,配埋啖啖白飯真係好滿足🥰值得一提店家仲加左少少山椒粉,唔食辣既我表示新奇入口有淡淡椒香,唔辣不特止仲令豚肉鮮味更突出,係非常有心思既配搭🤤👍🏻🐮芝士燒牛肉丼大大碗牛丼碗芝士,望落令人食指大動😝😝😝牛肉份量同樣令人非常滿意,入口肉質軟腍,燒汁味非常濃郁加埋透晒入晒味既洋蔥🧅同埋淡淡奶香既芝士🧀味道非常豐富,
日式牛丼係我至愛,之前行經見到呢間日本人氣丼飯開左勁興奮😆
行過幾次想食都要等位,今日特登早啲食lunch避開人潮👍🏻

餐廳🍴光猛明亮,座位寛敞舒適
裝潢主要用木系營造日式簡約風🥰

落左單等左陣,食物就陸續上枱🤤🤤🤤
🥗沙律

菜絲幾新鮮,食落爽甜唔會苦,加上餐廳提供既醋

落左醋之後食落更開胃,入口酸酸甜甜👍🏻
🐷重量燒豚肉

重量既份量果然無令我失望😍
有滿滿既燒豚肉,上枱已經聞到燒肉香
豚肉絕對唔係薄切,食落有口感,肉質鬆軟
而且肥瘦均勻,有豚肉香之餘亦伴隨淡淡油脂豐腴感👍🏻👍🏻

燒汁咸甜咸甜非常惹味,配埋啖啖白飯真係好滿足🥰
值得一提店家仲加左少少山椒粉,唔食辣既我表示新奇

🐮芝士燒牛肉丼

大大碗牛丼碗芝士,望落令人食指大動😝😝😝
牛肉份量同樣令人非常滿意,入口肉質軟腍,燒汁味非常濃郁
加埋透晒入晒味既洋蔥🧅同埋淡淡奶香既芝士🧀
味道非常豐富,一口肉一口飯幸福感滿滿🥰
另外再加左溫泉蛋,蛋黃極紅極新鮮,蛋香味都夠👍🏻撈飯一流👍🏻

另外我地仲叫左餃子、味噌沙同埋唐揚炸雞🍗

炸雞同樣大大舊,炸得非常金黃
入口熱辣辣,非常香脆又唔會太油膩
咬落外脆內軟,肉質滑嫩有肉汁,非常唔錯😋

總結,價錢唔貴,但非常真心唔錯
餐廳環境舒服,服務亦好好,會encore🥰