2023-01-16
唔食唔知,原來天水圍呢個商場有日式居酒屋😳裝修設計充滿日式風情,有好多寫滿日文既爐籠、酒樽、招紙同布簾,室內仲有好多卡壁畫,配以木系暖色系燈光,用餐氣氛熱鬧溫馨,而且私隱度頗高,坐得幾舒服。⭐️千葉鳥御前定食 $118刺身幾算新鮮,特別三文魚夠肥美、帶子、甜蝦,味道鮮甜爽口😋八爪魚手卷咸咸地幾彈牙。手打烏冬滑溜有彈性,牛肉食落估唔到有驚喜😳,牛肉岩岩熟,口感柔嫩,食落唔錯,湯底清甜,仲有少少粟米同昆布增加口感😊🐷吉列豬扒定食(配白飯及面豉湯)$57豬排大大塊,份量十足,有燒汁同沙律醬一次過滿足兩隻味道😉🍣火灸三文魚腩壽司(鹽燒) $32三文魚腩大大塊肥美新鮮,經火灸後油脂滿溢,甘香鮮甜😋🦀 松葉蟹肉壽司 $42好多蟹肉😍爽彈鮮味🍍串燒菠蘿 $22菠蘿一咬就爆汁🤤好Juicy ,鮮甜無渣😋🍤蝦春卷及吉列蝦 $59蝦春卷脆卜卜,入面包住蔬菜,口感清爽唔膩。吉列蝦好大隻,仲長過我手指,外層酥脆,蝦肉爽口岩岩熟,點埋酸甜沙律醬食唔錯😋🐔串燒七味雞牌肉串 $29加左七味粉燒既雞肉,食落啖啖肉更香口😋價錢大眾化,食物質素又唔錯,CP值算高,環境幾適合一班朋友/家人聚會😊
⭐️千葉鳥御前定食 $118
🐷吉列豬扒定食(配白飯及面豉湯)$57
豬排大大塊,份量十足,有燒汁同沙律醬一次過滿足兩隻味道😉
🍣火灸三文魚腩壽司(鹽燒) $32
三文魚腩大大塊肥美新鮮,經火灸後油脂滿溢,甘香鮮甜😋
🦀 松葉蟹肉壽司 $42
好多蟹肉😍爽彈鮮味
🍍串燒菠蘿 $22
菠蘿一咬就爆汁🤤好Juicy ,鮮甜無渣😋
🍤蝦春卷及吉列蝦 $59
🐔串燒七味雞牌肉串 $29
加左七味粉燒既雞肉,食落啖啖肉更香口😋