2020-11-14 98 浏览
今日過嚟荃灣呢一邊搞啲嘢,心情特別好,好想享受下一個豐富而簡單嘅午餐,但係又唔記得食早餐喎,有時諗諗吓就過嚟試吓呢一間西餐,佢呢一間野都屹立喺呢個商場都兩三年啦,之前疫情真係少咗好多人去,搞到我都好怕呢間野倒閉,於是就過嚟呢一邊幫襯下啦,我大概一點左右過嚟,已經好多人排緊隊啦!完全感受到疫情好似過去咗,生氣勃勃,希望大家加油,戰勝呢!咁打開Menu就見到我最鍾意食嘅全日早餐而佢亦都係叫做Full Day breakfast 我亦都叫咗一杯特飲,呢杯特飲酸酸地,亦都有好香嘅玫瑰味,感覺清新,而且唔太酸,有清新嘅花香味,屬於女人嘅因物!亦加上佢呢一個港女小姐THE ICON真係令我好好笑!之後正餐就到啦,呢一個全日早餐會想牛角包,大飛菇,薯餅,素食蟹餅,菠菜, 65度嘅溫泉蛋,火腿,雞肉腸,豬肉腸,煙肉,酸椰菜,西柚沙田柚沙律,燒蕃茄同埋茄汁焗豆,睇吓呢一度都成10幾種菜式,非常之豐富!而且佢亦都唔係好似一啲餐廳咁交行貨,每一件都精心炮製,絕無馬虎!一個全日早餐都只不過係$100多少少亦都加左一杯嘢飲我覺得非常之超值,希望大家都可以過嚟呢度試吓啦!