2025-06-18
最近去咗一間酒店嘅自助餐廳,整體體驗非常滿意。雖然餐廳風格樸實無華,但無論食物質素定服務態度都令人驚喜,絕對係近期食過嘅自助餐中令我同家人都感覺滿意又滿足嘅體驗。其中令我特別回味嘅有以下推介幾款必試美食 - 🦪生蠔魚生區:刺身材料新鮮,厚切吞拿魚同帶子鮮甜爽口,無需排隊且無限量供應,服務員態度親切,笑容滿分。專人即開鮮嫩生蠔嘅Irish Oysters肉質飽滿爽脆,Fine de Claire則清甜鮮美,值得一試。🐖 太極黑豚區 :與本地品牌香港家豬合作,提供多款豚肉菜式,包括糖醋排骨、胡椒浸豬軟骨等,味道濃郁。特別推薦意大利風味薄豬肉片配吞拿魚醬(Pork Tenderloin Vitello Tonnato),是buffet罕見的驚喜。🐟 熱食主菜區: 清蒸海上鮮魚細嫩中帶結實,配以豉油汁風味絕佳。咖哩牛肉香濃入味,軟硬適中,令人回味無窮。🍮 中西甜品區: 甜品水準甚高,Creme Brûlée香滑濃郁,Pear Charlotte 香梨夏洛特蛋糕鬆軟香甜。Chocolate Fountain的朱古力質素優良,口味香濃細膩。🍹 中西飲品區: 各式咖啡、茶、果汁及紅白酒無限供應,
其中令我特別回味嘅有以下推介幾款必試美食 -
🦪生蠔魚生區:
🐖 太極黑豚區 :
🐟 熱食主菜區:
🍮 中西甜品區:
🍹 中西飲品區:
各式咖啡、茶、果汁及紅白酒無限供應,特色菠蘿肉桂薑茶凍飲清新怡人,令人印象深刻。
餐廳環境舒適寬敞,服務細心周到,整體用餐體驗非常愉快。下次想食buffet,又多個抵食又高質嘅選擇啦!