2019-02-06 255 浏览
其实自己都几钟意食烧肉,唔知点解会有种好兴奋嘅感觉。去啲小铺头话唔埋会有特别惊喜。铺头六点几先开架唔使咁早去食过日本豆腐沙律开下胃先配呢个胡麻酱,份量都几多够多菜,作为头盘啱晒同埋够冻。豆腐有四粒,不过我觉得啲豆腐可以再软滑一点唔使咁实身会更加light!牛肉系我嘅喜爱不如就叫牛魔王套餐🐂🐂一想到嚟嘅时候,有三款牛肉:一款系日本产A4和牛肉眼、美国牛小排同美国牛角切。店员就同我地介绍咗,通常都会烧左前边𠮶两样同埋就系会点烧汁食。最后就会烧牛角切同埋点一种透明酸酸地嘅酱汁。咁我哋都缠住做牛小排好快就已经熟透轻轻煎两边已经识得人哋成日都话靓嘅牛肉唔使熟晒呢句说话系真嘅牛小排肉质非常好牛肉味香浓柚子同肉嘅比例刚刚好系最美味嘅之后就食牛肉眼咁牛肉眼系一个正方形立方体咁就本身比较口笑嘅时间都比较来同埋每边都要笑一笑咁就要多少少功夫同埋时间不过呢个就略嫌多根食咗好多粒我系同埋要笑得来啲因为如果唔系会有血水出咁大家要注意下啦咁呢两只都系肉味较重嘅所以点烧汁都系配合嘅。最后就烧牛角切,咁睇上去系其实先好似系最吸引咁,因为好多油脂睇落好吸引。佢就非常抢火,烧到我地哗哗声😂😂佢好多油脂因为一到烧d油脂好旺
其实自己都几钟意食烧肉,

日本安昙野豆腐沙律

牛魔再现套餐

咁我哋都缠住做牛小排好快就已经熟透轻轻煎两边已经识得人哋成日都话靓嘅牛肉唔使熟晒呢句说话系真嘅牛小排肉质非常好牛肉味香浓柚子同肉嘅比例刚刚好系最美味嘅之后就食牛肉眼咁牛肉眼系一个正方形立方体咁就本身比较口笑嘅时间都比较来同埋每边都要笑一笑咁就要多少少功夫同埋时间不过呢个就略嫌多根食咗好多粒我系同埋要笑得来啲因为如果唔系会有血水出咁大家要注意下啦咁呢两只都系肉味较重嘅所以点烧汁都系配合嘅。最后就烧牛角切,咁睇上去系其实先好似系最吸引咁,因为好多油脂睇落好吸引。佢就非常抢火,烧到我地哗哗声😂😂佢好多油脂因为一到烧d油脂好旺盛。呢个就唔使烧得咁耐因为佢都好吸火,咁但系我觉得就略嫌净系食到肥膏嘅味道就少咗啲肉嘅质感。我自己就麻麻。如果对比起另外果两款。不过睇吓你钟意食咩啦如果真系钟意食入口多油脂嘅呢个就适合。咁点个透明嘅酸酱都啱嘅因为要中和返个油腻感。咁我自己就最钟意牛小排。味道同比例最恰到好处👍
另外就叫咗个海胆冷稻庭手打乌冬,我超钟意食冻乌冬因为会好有咬口正!佢有热有冻乌冬,咁就唔使拣啦一定拣冻乌冬!上枱海胆就略嫌少咗啲得上面𠮶少少,不过味道就真系唔错,乌冬分量多好多同埋冻又刚好食落去好清新同埋好有冻乌冬应有嘅感觉有够咬口,系属于高质素嘅好乌冬。
海胆冷稻庭手打乌冬
🍜
之后就有另一样我好钟意食嘅嘢就系香蒜牛油黑松露焗杂菌🍄🍄🍄,个份量都OK嘅。不过啲估就略嫌散修修左少少,我钟意有咬口多啲,
味道都唔错。唔会话太重抢咗的菇嘅味,不过黑松露可以再出少少。
香蒜牛油黑松露焗杂菌

再烧埋个日本产帆立贝咁就好圆满啦!见到两只大大嘅帆立贝够晒满足!佢配有好丰富嘅配料有一大堆黑松露蒜蓉酱喺上边同埋一粒长方形嘅牛油,睇落已经好吸引。呢个要预番多少少时间,我谂至少都10分钟。因为烧到咁上下就要反转佢烧,要确保熟晒同上边啲酱料融合先好食啊。不过𠮶张就黑松露味都系要再出d。可能我觉得就咁新鲜烧仲好过有其他酱汁添😋🤔
日本产帆立贝

饮品就叫咗两杯Mocktail,拣咗热情果同芒果味。热情果开胃唔错。而梳打可能拣番啲有啲甜味嘅会更好
今晚好满足呀!食了我钟意食嘅烧肉捧住包包嘅肚子,满足咁回家了真感恩!,
Mocktail(per one ☝️  )
牛魔再现套餐
海胆冷稻庭手打乌冬