2021-05-04 1098 浏览
想揾啲特别啲既野食做生日饭,所以就试下呢间私房菜,不过因为疫情关系,买外卖返屋企食,虽然食个阵冻左,不过味道依然唔错👍首先有士多啤梨骨,用士多啤梨酱汁整既金沙骨,肉质几好,有少量肥肉,不过可惜酱汁应该系用果酱整,完全就系果酱味,个人觉得可以多少少酸味主食有御膳炒饭,呢个炒饭好好食,一定要试!😍食落去既感觉应该系酱油炒饭,不过唔会太咸,味道岩岩好,而且好香,停唔到口咁系咁食😋😋另外有香芒沙拉大虾球,炸虾球放系一片芒果上面,虾球算大旧,同埋几弹牙,下面忡有好多切粒既水果加沙津酱,有苹果,堤子,蓝莓,全部都好甜🤩成道菜好开位卤水拼盘就有猪肠,牛肚同手撕鸡,本身系麻辣,留意如果叫左走辣就会无汁,佢都唔会另多加卤水汁,质素中上,份量够😜其他仲有凉瓜焗鱼,椒盐豆腐,西兰花炒带子石班块,同避风塘炒蟹,呢啲都系正常水平,无咩特别,不过留意椒盐豆腐比平时食既大件,同埋系软既