餐厅: Alibi – Wine Dine Be Social
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2020-10-26 602 浏览
喺朗豪坊开完会,大家都想食个高质Lunch,去咗Cordis Alibi😋入到去环境好好集餐厅和酒吧于一身啲Alibi布置好时尚,餐厅好自然咁分咗两边,一边有自然日光晒入去,感觉好舒服,另一边比较型格同暗D入面空间好大,枱与枱之间唔会距离好近,整个环境都好舒服我地嗌咗3道菜午餐,有前菜、主菜同甜品一开始先送上暖暖地嘅面包前菜转咗日式清酒蒸鲍鱼卖相好精致 放喺玻璃碟上鲍鱼咬口唔靱配上海胆蛋黄酱、藜麦、柚子汁整体感觉好Fresh 几好食主菜我地都转咗和牛上后腰脊肉试下5成熟,肉味几浓、有嚼口再配蒜泥酱、芝士薯仔、红葱头芝士薯仔个样唔喺好似薯仔同食落比较硬身值得推介甜品🍰士多啤梨椰子mousse 青柠雪葩卖相好吸引 mousse上面有两小块椰丝羽毛士多啤梨椰子mousse太甜,如减d甜入口会更好青柠雪葩酸酸地都几夹食完再配杯咖啡成个午餐话上完美句号☕

入到去环境好好

入面空间好大,枱与枱之间唔会距离好近,整个环境都好舒服

我地嗌咗3道菜午餐,有前菜、主菜同甜品

一开始先送上暖暖地嘅面包

前菜转咗日式清酒蒸鲍鱼
日式清酒蒸鲍鱼
日式清酒蒸鲍鱼

卖相好精致 放喺玻璃碟上
鲍鱼咬口唔靱
配上海胆蛋黄酱、藜麦、柚子汁
整体感觉好Fresh 几好食

主菜
我地都转咗和牛上后腰脊肉
和牛上后腰脊肉

和牛上后腰脊肉

试下5成熟,肉味几浓、有嚼口
再配蒜泥酱、芝士薯仔、红葱头
芝士薯仔个样唔喺好似薯仔同食落比较硬身
值得推介

甜品🍰
士多啤梨椰子mousse 青柠雪葩

卖相好吸引 mousse上面有两小块椰丝羽毛
士多啤梨椰子mousse太甜,如减d甜入口会更好
青柠雪葩酸酸地都几夹

食完再配杯咖啡成个午餐话上完美句号☕