2022-12-17
📌Espresso Alchemy餐廳主打靚咖啡,用嘅咖啡豆十分講究有單品咖啡,亦有大家鍾意嘅latte, mocha餐點以輕食為主,沙律、ADB、蛋糕都有不少選擇🥗木系裝修感覺柔和,座位之間距離足夠,坐得舒服,空間感不錯✴️Cappuccino $44Cappuccino 奶泡豐盈,奶嘅比例剛好,入口咖啡味香濃☕️✴️The Alchemy All Day Breakfast $132Alchemy 精選全日早餐炒滑蛋|牛油果莎莎多士|焦糖香蕉|香草腸|烤蕃茄|炒蘑菇|紅糖煙肉|薯餅|沙律ADB色彩繽紛,牛油果莎莎多士幾出色,炒蛋滑嫩,平時唔太喜好煙肉,但呢片煙肉加上紅糖烹調,食落鹹鹹甜甜,幾有特色✨✴️Keto Tiramisu Roll Cake $61生酮意式芝士卷第一次食keto 甜品,特點係低糖低碳,但原來同普通甜品一樣咁正卷蛋中間的tiramisu有香濃酒味,蛋糕鬆軟濕潤有空氣感又帶點咖啡味,甜度剛好✴️Keto Matcha Cream Roll Cake $59生酮宇治抹茶忌廉卷卷蛋灑上綠茶粉,茶味濃郁,中間係滿滿嘅忌廉,食得滿足☺️抹茶卷蛋甜度較低,重點係食到抹茶原有嘅甘香,食
餐廳主打靚咖啡,用嘅咖啡豆十分講究
有單品咖啡,亦有大家鍾意嘅latte, mocha
餐點以輕食為主,沙律、ADB、蛋糕都有不少選擇🥗
木系裝修感覺柔和,座位之間距離足夠,坐得舒服,空間感不錯
✴️Cappuccino $44
Alchemy 精選全日早餐
✴️Keto Tiramisu Roll Cake $61
生酮意式芝士卷
生酮宇治抹茶忌廉卷
卷蛋灑上綠茶粉,茶味濃郁,中間係滿滿嘅忌廉,食得滿足☺️
抹茶卷蛋甜度較低,重點係食到抹茶原有嘅甘香,食得出卷蛋係真材實料✨