2021-09-29 39 浏览
尖沙咀加連威老道新開咗間叫earth嘅food court,裝修幾靚幾特別,而且就係路邊,真係完全唔似food court。行入去兜咗圈,我哋俾間泰國菜吸引咗☺️原本諗住求其食個飯就算,點知食到lamlam脷🤣🤣肉碎生菜包,$68呢個生菜包一定一定要試,酸辣度啱啱好👍🏻👍🏻好好味,勁開胃,如果唔食得辣記得同師傅講聲先,佢哋都係泰國師傅,所以口味好正宗。呢度生菜包仲有兩塊好香脆嘅蒜蓉包,正。泰式香腸拼盤,$58呢個香腸都好特別,係泰國風味,我都係第一次食,料好足,粒粒都爆曬出嚟咁滯,好正,最好味係有一款有香茅味嘅,好好味。飛天通菜,$58呢個通菜又係炒得好好味呀,好清甜,加咗辣椒好香但一啲都唔辣,我一個人都食得落一大碟呀。沙嗲串燒飯,$68呢個飯有齊豬、牛、雞三串串燒,而且好大串,好多肉,仲要配炒飯底,唔洗單獨點串燒😆最正係除咗沙嗲醬,仲有個甜辣汁,好好味好開胃,我仲加埋啲飯食,正。雞髀菇,$18好鍾意食雞髀菇嘅我,見到一定會叫一份,好味。可惜當日嘅菠蘿賣晒🥺冇得試。另外嘢飲要係第二間舖頭買,不過用QR code好方便,所有野都會送埋嚟,比起一般food court先進好多。全晚食咗幾樣野

肉碎生菜包,$68

泰式香腸拼盤,$58

飛天通菜,$58

沙嗲串燒飯,$68

雞髀菇,$18

另外嘢飲要係第二間舖頭買,不過用QR code好方便,所有野都會送埋嚟,比起一般food court先進好多。全晚食咗幾樣野都好滿意,估唔到細細一個舖位都食到咁正嘅泰國菜,而且價錢好抵,附近返工嘅我又多個好好嘅選擇🤩