2021-10-04
行入去餐廳已經覺得好似去左日本咁,日式庭園風格。位置十分闊落。叫左個A5熊本和王日本和牛套餐,有刺身,有燒肉,仲有得打邊爐,真係一次過滿足哂3個願望。入座後,叫左2款火鍋🍲湯底,壽喜燒同埋海膽牛奶豆乳,之後可以掃描QR code(二維碼)叫其他燒肉,打邊爐配料,飲品等等。先黎一盤特盛刺身拼盤,雖然份量唔多,但系全部都係厚切。珍寶帶子,三文魚片都非常鮮甜。高級和牛方面,有仙台牛日本和牛三角, 仙台牛日本和牛肩胛, 仙台牛日本和牛背峰,仙台牛日本和牛上脾,熊本和王。燒肉食咗A5頭盤後可以叫咗其他野食先,如果唔係一直食和牛會好快飽。燒牛三角油花比較靚,肉汁同油脂好平均,牛肉味濃,再落D鹽調味,更加惹味。牛背峰肉質滑嫩 同埋好多肉汁🥩火鍋方面食咗牛肩胛都唔錯,炸物就推薦芝麻雞翼同芝士年糕。蜜瓜🍈都好甜。芝士蛋糕反而”漏”得濟,但系都相當好味。我地仲加左$48升級左無酒精飲品任飲,必叫一定係薑味梳打。
火鍋方面食咗牛肩胛都唔錯,炸物就推薦芝麻雞翼同芝士年糕。
蜜瓜🍈都好甜。芝士蛋糕反而”漏”得濟,但系都相當好味。
我地仲加左$48升級左無酒精飲品任飲,必叫一定係薑味梳打。