2023-09-17 24 浏览
近排天气凉返少少就勾起条打边炉瘾,就同朋友去左黄埔呢间餐厅,佢地既海鲜二人套餐款式多样,海鲜、肉类、丸类、蔬菜样样都有d,岩哂人少少又样样都想试既朋友。海鲜二人盛宴($1188)💮海胆刺身鲜甜,加拿大A级野生蚌刺身爽脆弹牙,亦都带有鲜甜味💮特盛海鲜拼盘都给我留下深刻嘅印象。南非鲍鱼、龙虾、贵妃蚌同蚬都好新鲜,保持住海鲜嘅鲜味同质感。特别系龙虾肉质爽口,味道鲜美💮镇店即㓥骟牯肥牛同人气手切牛颈脊都系牛肉爱好者嘅不二之选。牛肉嫩滑多汁,质感同个味道真系令人惊艳。💮招牌黑松露饺香气四溢,黑松露嘅香味同饺子嘅口感配合得天衣无缝。自制韮菜饺入面韮菜嘅鲜香同馅料组合得恰到好处,真系一绝。💮其他嘅手打肉丸同杂菜拼盘都好出色。肉丸有弹性又多汁,杂菜爽脆清甜。仲有赞崎手打乌冬做主食,饱满而浓郁。💮最后,饭后嘅雪糕令整个餐食完美收尾

海鲜二人盛宴($1188)

💮最后,饭后嘅雪糕令整个餐食完美收尾