2020-01-17 797 浏览
今日我地兩公婆又冇飯開,自然要係官塘搵下野食啦 ! 間酒店都開左一陣子,都仲未會過佢,隻佬既同事又話唔錯,就黎試試 !! 知道係 SEMI BUFFET,有主菜同出面任你拎黎食,又幾好既 ~上到黎都有半滿,安排左我地坐窗邊既位,唔錯 !!! 位置都幾好,野食區唔算大,但都好多野食 !! 首輪梗係要試左佢海鮮先啦 ~ 拎左兩隻蠔,入面既肉都幾肥,都好新鮮同爽甜,唔錯 !! 但要壇一壇蟹腳 ... 冇咩味 ! 蝦都唔算細隻,爽甜,唔會霉 !! 隻佬話翡翠螺都唔錯 ~MAIN COURSE 入面有一個湯同前盤,前盤可以選 龍蝦同鵝肝,咁我地兩個人就梗係每人一份啦 !! 呵 ~~今日我地兩公婆又冇飯開,自然要係官塘搵下野食啦 ! 間酒店都開左一陣子,都仲未會過佢,隻佬既同事又話唔錯,就黎試試 !! 知道係 SEMI BUFFET,有主菜同出面任你拎黎食,又幾好既 ~上到黎都有半滿,安排左我地坐窗邊既位,唔錯 !!! 位置都幾好,野食區唔算大,但都好多野食 !! 首輪梗係要試左佢海鮮先啦 ~ 拎左兩隻蠔,入面既肉都幾肥,都好新鮮同爽甜,唔錯 !! 但要壇一壇蟹腳 ... 冇咩味 ! 蝦都唔算細隻

我對波士頓龍蝦冇咩興趣,但隻佬都俾左部份尾我食,都OK !!

個湯就係花旗參湯,唔錯喎 !! 呢個我鍾意,好似好清熱氣既感覺 !! 但 ... 西餐配中湯感覺幾得意 !! 哈哈 ~~ 我仲有件鵝肝配多士,鵝肝OK,好邪惡下...勁多油 !! 多士唔夠脆,但都可以接受 ~ 唔錯既 !

繼續我有試既係刺身類,除左個帶子個質感我覺得怪怪地之外,其他都係正常野。

到MAIN COURSE,我地叫左 西班牙黑毛豬扒薯蓉,個豬唔錯 ~~ 佢係豬鞍黎,入面粉紅色,煮得岩岩好 !! 但可以香口少少 ~ 份量唔會好大,
估計佢都應該覺得D人出面任食,呢個份量相對岩岩好 !! 正 ~~

再黎就係 烤肉眼配薯條及蔬菜,牛唔錯...但薯條唔夠味同埋淋左少少 !! 牛味都算濃 同埋夠淋,唔錯 ! 但相對肥膏位有D多,哈哈 !!

個沙律 BAR 都唔細,菜都好新鮮,所以我食左唔少沙律添 ~~ 正呀 !!

反觀個刺身位就唔多吸引我,哈哈  ~~

COLD CUT 都唔錯 ~~ 我地勁讚佢既火腿,唔會太咸,但蜜瓜就差少少 !! 可以接受既 ~~ 火腿 REFILL 度都好快 !! 值得一讚 ~

除左沙律 BAR 之外,COLD CUT 呢邊都仲有沙律俾你選下,我地食左蘋果沙律唔錯 ~ 最尾梗係要黎杯雪糕啦 !! 呵 ~~

2020-01-13