2021-03-11 178 浏览
难得今日同朋友嚟铜锣湾行街咁啱我知道依间地中海餐厅有风干牛肉雪柜,真系好吸引。所以近排疫情开返晚市,约好朋友嚟烛光晚餐😬 8-Courses$1388 +10% service /for two ✨Crab and Lobster Blsque前菜我拣咗龙虾汤,蟹肉好有心机一丝丝,食落去口感更加丰富,经过打造嘅龙虾拌入忌廉味道浓郁好滑😋✨Tuna steak原来呢个餐系洞悉㗎佢里面嘅鱼排呢佢印咗吞拿鱼金仓鱼所以呢佢望落去有啲似行很地色嘅牛扒但质感非常之有弹性结实中间半日一个芒果酱汁酸酸甜甜带出点香为嘅感觉✨Oysters今日佢用咗法国蚝,大细适中,海水味清甜唔算太重盐味,肉质好Juicy又软滑,每人两只好快俾我食晒啲嘢☺️✨Foie gras每次食鹅肝都会着住面包嘅而今次呢个鹅肝呢我切到一四1小时然后烧过韩国嘅时候鹅肝嘅油分即刻渗出你要中间加咗个温泉蛋捞匀佢食中和返鹅肝期油你感觉同埋感觉上阁楼鹅肝更加包住啲胆汁更加先啦✨Seasonal clams忌廉汤底伴入香茅姜汁提升咗鲜味,汁料配蚬肉包住白汁食落去中间软绵绵酱汁香浓好滑,如果配埋意粉既话咁就Perfect啦😆✨Whole Lobs
所以近排疫情开返晚市,约好朋友嚟烛光晚餐😬
8-Courses

✨Oysters

✨Foie gras

✨Seasonal clams

✨Whole Lobster
啖啖肉嘅龙虾口感好鲜甜,肉质好弹牙又好Juicy,面层加咗芝士经过烧焦即刻溶化简直系绝配,龙虾底层伴入蔬菜,新鲜嘅蔬菜带一点爽脆而喺侧边伴入少少辣椒酱提升咗龙虾鲜味,好好味😋😍

✨45 Day Dry Aged Greater Omaha Struploin
风干左45日嘅牛肉食落去个口感保持到牛肉味,两边微微烧至金黄,5成熟口感中间软绵绵外层有少许结实,锁住牛肉肉质,蔬菜里便加咗好多嘅川菜味道大少少辣味道,中西合璧,呢个配搭好特别

最后甜品🍮拣咗心太软,柠檬批
用10分钟焗好嘅心太软口感呢外边呢松软而里面加咗个朱古力中间即刻流心,用刀切即刻有流心异,每一啖都有好香特别浓郁朱古力味,必食❤️✨
清香酸甜柠檬汁配入芝士批度食落口感软绵绵,有一种清新嘅感觉,而且甜而不溜

2021-03-01
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
  • Seasonal Clams