2023-06-06 60 浏览
免加一 + 茶費平 + 食物質素高 ❤️❗️💰茶位:$5/個 (鐵觀音/普洱/香片/壽眉) $8/個 (菊普/菊花)雪山叉燒包 $24 🤍我覺得係成餐飯嘅No.1😝上枱時熱辣辣,個皮好鬆脆、料好足 餡料嘅豬肉唔會嚡口,一路食一路心心眼!下次再去 一定會encore lol蟹籽燒賣皇 $18 🧡大大舊蝦係面頭,口感好實正👍🏻 試過喺其他酒樓食 粉多過料,但呢到嘅燒賣好厚肉~ 覺得燒賣控要來潮聖下🤓鮮蝦菜苗餃 $19 💚係媽咪嘅No.1🤣 媽媽表示:「好少可呢啲菜苗餃食落唔似嘴,通常層皮都係一Pat嘢😂 」呢到嘅皮好薄,而且一啲都唔黏嘴👍🏻個餡料調味岩岩好 照舊係唔孤寒咁足料~薑蔥牛柏葉 $29 🩶比較普通,配料有啲多😆不過難得牛柏葉無蒸過火 都可以嗌嚟食下🤓咖哩蒸土魷 $29 💛平時去酒樓必叫!!但多數酒樓都係得兩塊魷魚喺面 下面全部係蘿蔔ಠ_ಠ 但呢度全部都係魷魚😍下面有一嚿麵筋墊底,嗦晒啲汁 食完魷魚最後食超好味!五柳炸雲吞 $26 🤎唯一嘅炸物~ 本身怕熱氣/油膩,但食落都無呢啲感覺!配埋五柳汁 酸酸甜甜好耐人尋味😋木魚燒汁茄子 $25 💜拎上枱就見到面頭
免加一 + 茶費平 + 食物質素高 ❤️❗️
💰茶位:$5/個 (鐵觀音/普洱/香片/壽眉)
$8/個 (菊普/菊花)

雪山叉燒包 $24 🤍

蟹籽燒賣皇 $18 🧡

鮮蝦菜苗餃 $19 💚

薑蔥牛柏葉 $29 🩶

咖哩蒸土魷 $29 💛

五柳炸雲吞 $26 🤎

木魚燒汁茄子 $25 💜
拎上枱就見到面頭嘅木魚絲係到跳舞😙 好特別同埋少見嘅做法!以為係普通嘅煎茄子 上面淋燒汁,點知原來都係魚肉釀茄子!舊魚肉仲要好厚身好大嚿,係我成餐飯嘅NO.2🤓